Modificarea Legii privind Asociațiile de proprietari

1

O nouă iniţiativă legislativă lansată de parlamentari, privind Legea asociațiilor de proprietari, prevede mai multe modificări ale acestei legi, cum ar fi: majorarea preavizului pe care cei care stau la bloc îl au la dispoziţie pentru a accepta accesul administratorului în apartamentul său, de la 5 zile, cum e prevăzut în lege, la 15 zile.

De asemenea, intervenţiile de reparare sau înlocuire realizate de administraţie trebuie să vizeze doar părţile comune şi nu pe cele aflate în proprietate privată. Delegatul sau delegaţiile asociaţiei nu au dreptul de a încălca sau verifica modul de viaţă a proprietarului respectiv precum şi dreptul de proprietate privată a acestuia, cu excepţia cazurilor care privesc respectarea regulilor de igienă şi sănătate publică de către proprietarul apartamentului respectiv.

Iniţiativa de modificare a fost deja respinsă de Senat, însă forul decizional este Camera Deputaţilor.

Sursa: www.capital.ro.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Adina spune

    Este cumplit cu aceste asociatii de proprietari si ce-a mai proasta solutie gasita pentru cine le-a inventat, De ce nu mi se emit toate facturile pe numele meu pentru ceea ce consum si sunt obligata sa platesc chirie pentru spatiul in care isi desfasoara activitatea, salariile si contributiile salariale pentru acesti oameni care reprezinta asociatia de proprietari pentru a imparti consumul de apa si gunoi. De ce se considera ca este corect sa se emita factura pentru consumul de apa pe numele asociatiei de proprietari si nu pe numele consumatorilor? La gunoi asemenea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate