Modificare subvenții pentru contractele de ucenicie și stagiu

0

În data de 11.07.2017, a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr.164/2017 pentru modificarea Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă și a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior.

Astfel, au fost modificate cuantumurile subvențiilor pe care angajatorii le primesc dacă organizează ucenicie la locul de muncă sau încheie un contract de stagiu cu absolvenții de învățământ superior.

Angajatorul care încheie un contract de ucenicie, în condițiile legii, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, respectiv 12, 24 sau 36 de luni, în funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregatească ucenicul.

Angajatorul care încheie un contract de stagiu, în condițiile prezentei legi, beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație. Subventia se acorda la cerere, pe perioada derularii contractului de stagiu, respectiv 6 luni.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate