Mobilitatea urbană l-a lăsat pe prefectul Adrian Niță fără locul de parcare: „Pare că suntem într-o reconstrucție haotică ce creează disconfort”

2

Prefectul Adrian Niță este unul dintre pietrenii afectați de dispariția locurilor de parcare din cauza culoarelor de mobilitate urbană. Chiar dacă a reușit să obțină alt loc de parcare, Adrian Niță nu este tocmai încântat de modul în care se lucrează la Piatra-Neamț și ne-a dat câteva argumente în acest sens:

„Eu nu sunt expert și nu am văzut expertiza emisă pentru podul de la Spital. Am văzut declarația domnului primar care spunea că în situația în care s-ar reabilita durata de viață a podului ar crește la 30 de ani, iar dacă s-ar face unul nou până la 50 de ani.  Probabil o declarație nefericită. Dincolo de asta, orașul nu arată bine și nu pentru că sunt șantiere neapărat, chiar dacă ele sunt moștenite. Din păcate lucrurile merg foarte lent la înlocuirea conductei de apă și poate afecta proiectul de mobilitate urbană. Pentru 2023 mie mi se pare ca fiind un proiect care e bun pentru comunitate, e necesară o infrastructură rutieră care să arate bine, dar este prost pus în practică. La nivel declarativ, să mai ieși în 2023 să vorbești despre asfalt pe străzi și borduri e foarte puțin. Dacă ne raportăm la o comună sau o țară de lumea a treia poate însemna mult. Dar dacă ne raportăm la lumea civilizată, pentru anul 2023 este foarte puțin.”

Prefectul de Neamț mai consideră că lucrările, de fapt, nu schimbă cu mult imaginea orașului. „Se dă senzația că schimbăm același tip de pavele cu altele mai noi, bordurile… multe dintre ele nu erau afectate. Puteau să se gândească. Am văzut comune din România care au ales un alt tip de paviment, puteau alege o soluție să schimbe vizual imaginea acestui oraș de munte care merită mult mai mult. Inclusiv stâlpii de la semafoare arată oribil. În alte părți am văzut că s-a ținut cont și de acest aspect estetic. Aștept să văd finalul, dar la cum arată implementarea e clar că are multe lipsuri. Nu mai vorbim de stațiile de autobuz la preț de apartamente care au, cred, 2-3 mp. Am văzut în alte zone stații mult mai arătoase, mai eficiente, mai spațioase și bine dotate, mult mai ieftine. Se mai discută acum și de niște pubele de 27.000 de euro. Pare că suntem într-o reconstrucție haotică ce creează disconfort. Nu se gândește nimeni ca măcar rezultatul să fie unul pe măsură și să putem să ne bucurăm într-adevăr de aceste proiecte”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. doru spune

  Cum a reușit să obțină alt loc de parcare?
  Să ne spună si noua rețeta.
  Eu am încercat si nu s-a putut (pentru ca nu sunt alte locuri noi create) !
  Poate domnul Niță a acceptat un loc mărginaș, de la intrare in oraș …
  O sa aducem toate mașinile fără loc de parcare in fata Primăriei

 2. Costi Muraru spune

  Are dreptate domnul prefect!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate