Mistere rutiere la Piatra Neamt

5

In atentia Comisiei Rutiere din cadrul Primariei Piatra Neamt.
Intersectia cu sens giratoriu din spatele hotelului Ceahlau forteaza limitele limbii romane si ale codului rutier.
Circuland dinspre Curtea Domneasca spre hotelul Ceahlau , putem observa un semn de circulatie care ne avertizeaza ca urmeaza o intersectie cu sens giratoriu si ulterior semnul care ne avertizeaza ca intram in respectiva intersectie . Codul Rutier spune : În intersectiile cu sens giratoriu vehiculele care circula în interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda în intersectie.” Din directia respectiva nu se poate „circula in interiorul intersectiei” , nu dam prioritate la nimeni si nimeni nu ne da prioritate. Unde este legatura intre semnele de circulatie si ce trebuie sa faca soferul ?
Dictionarul limbii romane spune ca „GIRATÓRIU, -IE, giratorii, adj. (Despre o mișcare) De rotație, circular. Sens giratoriu = sens de circulație la o intersecție, într-o piață etc., potrivit căruia un vehicul este obligat să facă o rotație de la dreapta la stânga.” Cum ar trebui sa procedeze  soferul din cazul nostru pentru a efectua o rotatie de la dreapta la stanga ?

Ce trebuie sa faca un sofer care ajunge la o trecere de pietoni nesemnalizata regulamentar si vede un semn de  interzis   ? Suna aberant intrebarea, nu ?

Nici nu ghiciti ce semne de circulatie se ascund dupa copaci si in boscheti !

Pentru evitarea incidentelor rutiere va recomandam sa reduceti viteza si sa analizati cu atentie vegetatia de pe marginea drumului .

Acestea sunt doar cateva mistere rutiere Nemtene , dar lista este foarte mare,  iar  …… „Adevarul este dincolo de noi”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. Angi21 spune

  Da toata lumea stie ca primaria pune semnele si politia aduna amenzi care se duc la bugetul local adica la primarie . Hai sa nu fim naivi

 2. UnOm spune

  Nu are nici o treaba politia cu semnele de circulatie , cei de la primarie au treaba cu semnele de circulatie, habar nu aveti .

 3. Agni21 spune

  Da da ieri stateau la panda in Maratei pe la Asirom unde au pus interzis dar daca ei sunt mai grei de cap au parcat dupa o masina sa nu vada soferii dar se vedeau foarte clar girofarurile dar ei saraci nu vedeau mai sus de cascheta lor care le acopera capul gol , ei credeau ca se ascund – janlic

 4. Colegul spune

  Da da ai vazut ca stau la panda fraeri aia de la paza si ordine nu aia de la rutiera, stau sa faca si ei un ciubuc sa nu se duca cu mana goala acasa .

 5. Sofer spune

  Sa vedeti ce semne au pus in maratei si cum stau la panda sa toarne soferii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate