Misiuni desfășurate de pompierii nemțeni: incendii, asigurare măsuri PSI și deblocare ușă

0

Vineri, 23.11.2018, la ora 16:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Bahna. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

La intervenție a participat și SVSU Moldoveni cu autospeciala din dotare.

În urma incendiului a ars: acoperișul confecționat din lemn și acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 1 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”.

 

Vineri, 23.11.2018, la ora 18:37, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Pâncești. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

În urma incendiului a ars funinginea din coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

 

Vineri, 23.11.2018, la ora 22:47, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în municipiul Roman. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului au ars: elementele caroseriei și cablaje electrice, elemente din compartimentul motor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit electric”.

 

Duminică, 25.11.2018, la ora 04:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și autospecială SMURD, care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului a ars o saltea.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,acțiune intenționată”.

 

Misiune asigurare măsuri PSI

Vineri, 23.11.2018, la ora 15:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în interiorul unui apartament din municipiul Roman s-au produs scăpări de gaz datorită fisurării unui racord flexibil de la instalația de alimentare cu gaz. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Echipajul a oprit alimentarea cu gaz și a asigurat măsurile PSI la locul evenimentului până la sosirea echipei de intervenție de la operatorul economic specializat.

 

Misiune deblocare ușă

Vineri, 23.11.2018, la ora 22:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un copil în vârstă de 11 ani a rămas blocat într-un apartament din municipiul Roman și nu răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de descarcerare grea din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Echipajul a procedat la deblocarea ușii apartamentului, iar copilul a fost găsit dormind.

 

Misiuni SMURD

           

În perioada 19 – 25.11.2018, echipajele SMURD au executat 181 misiuni, din care 45 ale echipajelor de terapie intensivă mobilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate