Misiuni desfășurate de pompierii nemțeni în perioada 29 noiembrie-3 decembrie

0

Misiuni stingere incendii

Joi, 29.11.2018, la ora 10:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din municipiul Piatra Neamț, anexa Bâtca Doamnei. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, care au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.
În urma incendiului au ars: acoperișul confecționat din lemn și acoperit cu tablă pe o suprafață de aproximativ 30 mp, cca. 6 mp. planșeu din scândură, cca. 10 mp. perete din bârne lemn și 10 mp. lambriu pvc.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,burlan de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile”.

 

Joi, 29.11.2018, la ora 19:20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din comuna Vânători Neamț. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.
În urma incendiului a ars funinginea de pe coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

 

Vineri, 30.11.2018, la ora 00:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din orașul Roznov, anexa Chintinici. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, un camion de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor care au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.
În urma incendiului au ars: clădire (bucătărie și magazie) din lemn pe o suprafață de aproximativ 25 mp., bunuri casnice, lambriu pe o suprafață de 50 mp., 1 aragaz, 1 butelie GPL, magazie cu acoperiș din astereală lemn și învelitoare draniță pe o suprafață de aproximativ 120 mp., aproximativ 1,5 tone fân, aproximativ 23 mc lemn de foc, tâmplărie, perete din scândură pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
La intervenție a participat și SVSU Roznov cu autospeciala din dotare.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,burlan de fum deteriorat”.

 

Vineri, 30.11.2018, la ora 15:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la anexa unei locuințe particulare din comuna Trifești, sat Miron Costin. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul.
În urma incendiului a ars acoperișul unei magazii pe o suprafață de aproximativ 10 mp, construit din scândură și placat cu ghips carton.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,burlan de fum neprotejat termic”.

 

Vineri, 30.11.2018, la ora 19:08, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la anexa unei locuințe particulare din comuna Cordun. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiu.
În urma incendiului a ars funinginea de pe coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

 

Vineri, 30.11.2018, la ora 21:05, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la anexa unei locuințe particulare din comuna Poienari, sat Poienița. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman – Punct de lucru Poienari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiu.
În urma incendiului a ars funinginea din soba necurățată și din interiorul coșului de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

Sâmbătă, 01.12.2018, la ora 01:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din municipiul Roman. La locul indicat s-a deplasat un echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, care a localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.
În urma incendiului a ars astereala acoperișului pe o suprafața de aproximativ 15 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum deteriorat”.

Sâmbătă, 01.12.2018, la ora 05:08, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din orașul Târgu Neamț. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului au ars: pereții mansardei construiți din lemn și plăci gipscarton pe cca. 150 mp, pardoseala mansardei pe cca 100 mp, învelitoarea și astereala acoperișului pe o suprafața de cca. 200 mp, aparatură electrocasnică, tâmplărie PVC, mobilier și articole de îmbrăcăminte. Tot datorită incendiului s-au deteriorat: planșeul dintre etaje pe cca 100 mp, mobilierul și aparatura electrocasnică de la parterul locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparate electrice lăsate sub tensiune și nesupravegheate”.

Sâmbătă, 01.12.2018, la ora 07:48, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Trifești, comuna Trifești. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, care au localizat și lichidat incendiul care se manifesta în interiorul unei camere de locuit.

Echipajele de pompieri au identificat în interiorul locuinței o persoană de sex feminin carbonizată. Victima, în vârstă de 84, era proprietara imobilului și locuia singură.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,alimentarea defectuoasă cu combustibil a sistemelor de încălzire”.

 

Sâmbătă, 01.12.2018, la ora 09:12, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din localitatea Davideni, comuna Țibucani. La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un echipaj de la Serviciul voluntar pentru situații de urgență Păstrăveni cu autospeciala din dotare, care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului a ars planșeul locuinței pe o suprafață de aproximativ 5 mp în jurul coșului de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”.

 

Sâmbătă, 01.12.2018, la ora 16:36, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cu o autospeciala SMURD, care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului au ars planșeul locuinței pe o suprafață de aproximativ 1 mp în jurul coșului de fum și funinginea din interiorul coșului de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum neprotejat termic față de materiale combustibile”.

 

Duminică, 02.12.2018, la ora 14:19, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință modulară din municipiul Piatra-Neamț, Anexa Văleni. La locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și cu o autospeciala SMURD, care au localizat și lichidat incendiul.

În urma incendiului au ars bunuri dintr-o cameră (pat, textile și televizor), s-au deteriorat pereții și tâmplăria

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,cablu electric defect sau neizolat”.

 

Duminică, 02.12.2018, la ora 21:23, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la coșul de fum al unei locuințe din municipiul Roman. La locul indicat s-au deplasat un echipaj de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospeciale de lucru cu apă și spumă, care au localizat și lichidat incendiul.
În urma incendiului a ars funinginea de pe coșul de fum.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,coș de fum necurățat”.

 

Luni, 03.12.2018, la ora 05:14, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, a fost anunțat că o persoana cu probleme medicale de la Schitul Sfânta Treime, situat pe Dealul Cozla solicită ajutor medical de specialitate. La locul indicat s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu o autospeciale de lucru cu apă și spumă, și o ambulanță SMURD.
Datorită terenului greu accesibil, transportul persoanei la ambulanța SMURD s-a realizat cu ajutorul tărgii pe o distanță de 600 m.

 

Misiune asigurare măsuri PSI

Joi, 29.11.2018, la ora 09:24, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în interiorul unui bloc din municipiul Roman s-au produs scăpări de gaz. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Echipajul a oprit alimentarea cu gaz și a asigurat măsurile PSI la locul evenimentului până la sosirea echipei de intervenție de la operatorul economic specializat.

 

Sâmbătă, 01.12.2018, în intervalul orar 09:50 – 15:00, trei echipaje de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la evenimentele organizate în municipiile Piatra-Neamț și Roman cu ocazia Zilei Naționale a României.

 

Sâmbătă, 01.12.2018, la ora 12:43, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în interiorul unui apartament din municipiul Piatra-Neamț s-a produs o explozie, neurmată de incendiu. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț.

Echipajul de pompieri militari a oprit alimentarea cu gaz și a asigurat măsurile PSI la locul evenimentului până la sosirea echipei de intervenție de la operatorul economic specializat. Ajunsă la fața locului, echipa de intervenție a distibuitorului de energie nu a identificat scăpări de gaze la instalație dar a stabilit că centrala termică nu funcționează corespunzător.

 

Misiune deblocare ușă

Joi, 29.11.2018, la ora 16:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că un bărbat în vârstă de 81 ani din municipiul Piatra Neamț nu răspunde la ușă. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț.
Echipajul a procedat la deblocarea ușii apartamentului, iar bărbatul a fost găsit în locuință conștient și a refuzat asistența medicală.

Misiune asanare pirotehnică

Joi, 29.11.2018, la ora 11:00, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre găsirea unui element de muniție în pădurea din localitatea Nemțișor, comuna Vânători-Neamț. Elementele de muniție au fost descoperite de echipa pirotehnică a inspectoratului în timpul unei activități de pregătire de specialitate efectuată în teren, fiind verificată zona cu detectorul de metale VMX 2 pe o suprafaţă de 1200 m2.  În urma activității s-a descoperit o lovitură de aruncător cal. 50 mm.

Muniția descoperită provine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Misiuni de supraveghere – monitorizare curs râu Bistrița – fenomen zăpor

Zilnic, în perioada 29.11 – 02.12.2018, un echipaj de pompieri militari cu un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț – Garda II Poiana Teiului, a executat misiuni de monitorizare a fenomenului de zăpor pe cursul râului Bistrița, în porțiunea viaduct Poiana Largului – punte Dreptu.

 

  • Articol documentat cu sprijinul IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate