Misiuni desfășurate de forțele de ordine în localitățile carantinate Tarcău și Tașca

1

Peste 400 de jandarmi și polițiști au acționat timp de 14 zile în localitățile carantinate Tașca și Tarcău. 13.469 de persoane au fost legitimate, 575 de mijloace de transport verificate și 3 avertismente scrise aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

foto arhivă

Având în vedere incidența cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2 de peste 3 cazuri/1.000 locuitori în comunele Tarcău (3,54) și Tașca (10,03) raportate la data de 20.10.2020, urmare a Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț nr.67/20.10.2020 emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică Neamț și în baza evaluării epidemiologice avizată de Institutul Național de Sănătate Publică, prin ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență a fost instituită măsura de carantină zonală, începând cu data de 21.10.2020, ora 05:00 pentru o perioadă de 14 zile, respectiv 04.11.2020, ora 05:00 pentru localitățile Tașca și Tarcău.

Pentru asigurarea ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 au fost mobilizate efective de jandarmi și polițiști care au realizat filtre rutiere la intrarea și ieșirea din zona de carantină, au efectuat activități de control în trafic și de legitimare a persoanelor cu scopul de a informa și îndruma cetățenii să respecte măsurile instituite precum și de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală. Pentru dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor și polițiștilor nemțeni au participat și efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Pe raza celor două localități au fost legitimate 13.469 de persoane și verificate un număr de 575 de mijloace de transport. Pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție sanitară în spațiul public au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, două pe raza localității Tașca și o sancțiune pe raza localității Tarcău, constând în avertismente scrise .

În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Neamț la nivelul localităților Tașca și Tarcău, a reieșit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori după expirarea celor 14 zile de carantină.

Mulțumim cetățenilor pentru că au dat dovadă de responsabilitate, au înțeles importanța respectării măsurilor sanitare instituite și au fost parte a efortului comun depus pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

În continuare, facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

 • IJJ Neamț, Compartiment Informare, Relații Publice și cu Publicul

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Politist spune

  Ce ar fi dacă am ” cotcodaci” mai puțin, când mai facem câte o margică ?
  In ultimele doua săptămâni, am traversat comuna Tașca, de 6 ( șase) ori si comuna Tarcău, de 2 (doua) ori.
  Echipaje de poliție și jandarmerie, în zona fabricii de ciment, in zona Neagra si a primăriei din Tarcău.
  La toate trecerile prin zonele respective, NICIODATA, LUCRĂTORII NU AU COBORAT DIN MAȘINI , NU AU OPRIT NICI UN AUTOVEHICUL PENTRU CONTROL !!!
  În condițiile în care traficul era intens, treceau remorci încărcate cu bușteni !
  Când starea infracțională din zonă ” nu stă pe roze ” !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate