Misiuni de asanare pirotehnică

0

Misiune de asanare pirotehnică în comuna Brusturi (04.05.2011)

La ora 09.06, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie descoperit într-o gospodărie (aparţinând lui Gheorghe T., 49 de ani) din localitatea Brusturi.

Proprietarul a descoperit o lovitură de aruncător calibru 82 mm în timp ce săpa în grădina din spatele locuinţei pentru plantarea unor răsaduri. Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 200 mp, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

Muniţia provine din cel de-al doilea război mondial.

Misiune de asanare pirotehnică în comuna Borca (05.05.2011)


La ora 11.30, echipa pirotehnică a inspectoratului s-a deplasat în localitatea Pârâul Cârjei, comuna Borca, pentru asanarea unor elemente de muniţie descoperite într-o gospodărie.

Adrian M. (13 ani) a descoperit un cartuş calibru 7,92 mm şi cinci tuburi de cartuş calibru 7,92 mm, în timp ce efectua lucrări în gospodărie. Pirotehniştii militari au verificat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 150 mp, nefiind descoperite alte elemente de muniţie.

Muniţia provine din primul război mondial.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate