Misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial

0

Luni, 02.03.2015, la ora 12:57, un bărbat, care executa lucrări pentru realizarea reţelei de canalizare în gospodăria sa, din localitatea Văleni, a anunţat, prin apel la numărul unic de urgenţă112, că a descoperit o puşcă. La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnică, formată din trei subofiţeri, şi a ridicat o carabină cal. 7,92 mm., în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă. Militarii au cercetat zona, pe o suprafaţă de 50 mp, fără a descoperi alte elemente de muniţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte modul corect de comportare la descoperirea unor elemente de muniţie:
Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112;”
Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar deces;
Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă.

Pentru a preveni producerea unor incendii, având în vedere folosirea focurilor de curăţenie în gospodării, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte nemţenilor:
-Să nu aprindă focul de curăţenie atunci când bate vântul, deoarece acesta poate purta scânteile către locuinţa din gospodărie sau chiar către gospodăriile vecine, unde pot izbucni incendii.
-colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
-executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
-curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
-desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
-asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
-supravegherea permanentă a arderii;
-stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
-interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate