Misiune de salvare persoana prinsa de ape in satul Agarcia

1

Ieri 13.07.2010 a fost o zi cu noroc pentru un localnic din comuna Alexandru Cel Bun.

Acesta a mers pana la marginea raului Bistrita pentru a vedea daca au mai scazut apele iar apropiindu-se prea mult, malul a cedat sub el fiind luat de curentii foarte puternici. Numai un noroc a facut sa se poata refugia intr-o zona inalta din mijlocul apei unde a stat pana cand un localnic l-a auzit strigand dupa ajutor si a chemat un echipaj ISU Neamt.
Operatiunea de salvare nu a fost deloc usoara deoarece curentii din rau s-au dovedit , la inceput , a fi mai puternici decat membri echipajului de salvare. Dupa incercari repetate un membru al ISU a reusit sa ajunga la victima si sa o aduca in conditii de siguranta la mal.
Un lucrator al postului de politie din comuna a declarat ca in acea zona a raului au fost foarte multe cazuri de oameni luati de ape iar cel de astazi este primul care a scapat cu viata.

Nefericitul salvat astazi ar trebui sa multumeasca lui Dumnezeu dar si echipajului ISU care, de ce sa nu recunoastem pe langa profesionalism si curaj, s-a expus la riscuri deosebite. Intr-o astfel de misiune de salvare, oricand apa poate aduce un bustean care sa produca instantaneu inca o victima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. mihalache bogdan ioan spune

    Ma numesc Bogdan am 25 de ani si sunt plecat de la 18 ani din satul AGARCIA si stiu cum este viata . Cand vin ploi mari acel parau devine rau este foarte greu pt oamenii de acolo mai ales copii care se duc la scoala in clasele 5-8. Acum sunt in Italia si mie foarte dor si sper ca in curand voi ajunge inapoi in satucul ala cu putina populatie dar foarte frumos

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate