Misiune de asanare pirotehnică (11.08.2011)

0

La ora 13.58, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertată şi a intervenit pentru asanarea unor elemente de muniţie descoperite pe D.C. Tarcău – Ardeluţa, în zona localităţii Brateş.

Elementele de muniţie (7 cartuşe calibru 7,92 mm şi 11 gloanţe pentru cartuşe calibru 7,92 mm) au fost descoperite de şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tarcău, domnul Florinel Cucu, în timpul efectuării lucrărilor de întreţinere la drumul comunal. Respectând măsurile care se impun în situaţia descoperirii unor elemente de muniţie, şeful S.V.S.U. Tarcău a izolat locul, nepremiţând ca elementele de muniţie să fie atinse, lovite sau mutate şi a solicitat sprijinul pirotehniştilor militari şi al organelor de poliţie.

Echipa pirotehnică a verificat zona cu ajutorul detectorului de metale, pe o suprafaţă de cca 50 mp, nefiind descoperite alte elemente de muniţie. Muniţia provine din cel de-al doilea război mondial şi a fost ridicată în vederea distrugerii.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate