Miroase a tun imobiliar la Piatra-Neamț! Ținta, terenul pe care se află Grădina ZOO

6

Într-o postare ”la corason”, primarul Carabelea, impresionat nevoie mare de tragedia ursoaicei care a stat închisă la Grădina Zoo din Piatra-Neamț, a lansat o consultare publică pentru a stabili utilitatea parcului zoo.

Primarul exploatează, crede el inteligent, emoția creată de tragedia ursului chinuit la zoo din Piatra-Neamț și speră să adune cât mai multe opinii despre inutilitatea grădinii zoo. Șansele ca lumea să spună că nu mai este nevoie de pușcăria pentru animale sunt foarte mari, iar apoi, în baza acestei consultări publice, să se dea altă utilitate parcului zoo sau se va închide.

Planul pare frumos, doar că situația nu este chiar așa. În spatele intențiilor frumoase sunt suspiciuni bine întemeiate că se ascunde un mare tun imobiliar.

Puțină lume știe că de fapt terenul pe care este Grădina Zoo a fost donat municipalității de un fost primar (în anii 1900) cu destinația precisă de parc zoo. Dacă parcul zoo se închide sau terenul își schimbă destinația, el revine automat în proprietatea familiei defunctului primar Nicu Albu. Deci, e simplu. Închizi grădina zoo și, gata, terenul nu mai este al municipalității, ci al unui urmaș al primarului din 1900 sau al cui a cumpărat drepturile litigioase.

Să faci consultări publice pe utilitatea Grădinii Zoo, știind clar că dacă o declari inutilă primăria pierde terenul… miroase a tun imobiliar premeditat.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Mike spune

  si eu cred la fel …..

 2. Iancu Conu spune

  A fost un PARC PENTRU CETATENII URBEI nu gradina zoologica si trebuie sa redevina PARC.
  Acum e o mizerie, o varza kitsch, un bâlci cu masinute electrice, ponei, DINOZAURI (!) jocuri electronice, popice, un loc unde unii fac bani.

 3. bogdan spune

  eu stiu cine sta la baza inchiderii gradinii zoologice.

 4. ionNn spune

  Sa se inchida doar dupa realizarea unui parc natural zoo pe dealul Carloman.

 5. Marius spune

  Daca sapati in trecut (undeva prin domnia PDL) veti afla ca a mai fost cineva in orasul asta care a vrut terenul acela si se pare ca ambitiile au ramas. Cine spunea ca istoria se repeta avea mare dreptate doar ca istoria a avut si lucruri bune pentru poporul asta dar alea nu prea vad sa se repete. Doar la umplut buzunarele le este capul. Niciun conducator nu mai vrea sa si aminteasca oamenii peste ani si sa l pomeneasca punandu i numele pe o strada sau o scoala si sa se intrebe generatiile viitoare ce a facut respectivul pt acest oras. Vinde si terenul ala la cineva , cu banii schimba scarile rulante la Curtea Domneasca si cu pozele isi face pliant cu realizarile care il recomanda pt un nou mandat de primar. Asta este micimea omului si a gandirii lui.

 6. Leo Taxil spune

  Domnule primar, nu aveți probleme mai importante de rezolvat? Vă dau eu o lista lungă!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate