Minivacanța de 1 decembrie, sub supravegherea Jandarmeriei

0

Pentru siguranța cetățenilor, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, minivacanță prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, jandarmii nemțeni se vor afla în dispozitive de ordine și siguranță publică și vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum și pentru verificarea respectării legislației în vigoare pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-Cov-2, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și siguranței publice.

Sâmbătă, 27 noiembrie, jandarmii vor fi prezenți și în apropierea Stadionului Municipal Piatra Neamț, unde se va desfășura, începând cu ora 14:00, meciul de fotbal dintre A.C.S.M Ceahlăul Piatra Neamț și A.C.S. Șomuz Fălticeni,  meci la care nu va fi permis accesul spectatorilor.

În data de 1 decembrie, jandarmii nemțeni vor participa cu un pluton de onor și vor asigura măsuri de ordine la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Naționale a României, la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Eroilor, în municipiul Piatra Neamț. Evenimentul va unul restrâns având în vedere contextul epidemiologic actual.

Pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, jandarmii recomandă participanţilor la evenimentele publice, să respecte indicaţiile forţelor de ordine și ale organizatorilor în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție sanitară și distanțare fizică în zonele aglomerate, să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite intervenţia sau sprijinul forţelor de ordine.

Jandarmii montani vor intensifica acțiunile de patrulare pe traseele turistice, în stațiuni și vor avea în vedere informarea şi acordarea de sprijin turiştilor care vor alege să-și petreacă timpul liber în zona montană a județului.

Având în vedere prognoza meteo care anunță scăderea valorilor termice pentru începutul săptămânii viitoare, intensificări ale vântului în zona montană care va spori senzația de frig, în vederea prevenirii accidentărilor pe munte sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii montani recomandă iubitorilor de drumeții montane informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo locale, starea traseelor, echiparea corespunzătoare, alegerea traseului în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică și respectarea traseelor marcate, pentru drumeții în siguranță. Ceața des întâlnită în această perioadă în zona montană, reduce vizibilitatea făcând astfel orientarea mai dificilă. Precipitațiile mixte și variațiile de temperatură de la zi la noapte fac ca unele trasee să fie mai dificil de parcurs, fiind acoperite cu gheață, ceea ce presupune un efort fizic mai intens, iar timpul de parcurgere se poate prelungi cu mult față de cel estimat.

                   Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul IJJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate