Ministrul Remus Pricopie: Evaluarea la clasă este esenţială în radiografierea sistemului preuniversitar românesc

0

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a participat marţi, 20 septembrie, la prima ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară „Dăscălimea românească”. Evenimentul, care se desfăşoară la Eforie Sud, în perioada 19-24 august, a reunit 250 de cadre didactice din România şi Republica Moldova.

Ministrul Pricopie a precizat că, începând cu anul şcolar 2013- 2014, evaluarea se va face pe două niveluri: la clasă şi naţională, cu accent pe prima, pentru a avea o radiografie exactă a problemelor din sistemul de învăţământ preuniversitar. De asemenea, evaluarea pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a va permite şi corectarea, din timp, a lacunelor elevilor, dar şi ajustarea politicilor publice pe care MEN intenţionează să le implementeze, pe termen scurt şi lung. Ministrul a reiterat ideea că evaluările, indiferent dacă sunt locale sau naţionale, trebuie să fie corecte, pentru că doar în acest mod pot fi aplicate măsuri potrivite.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Generală a Cadrelor Didactice din România ,,Dăscălimea Română”, organism care a adus şi în luna februarie, la Slobozia, sute de profesori faţă în faţă cu ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate