(FOTO) Ministrul Răzvan Cuc, o nouă vizită de lucru în Neamț

1

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a revenit ieri, 16 septembrie, în Neamț, pentru a verifica modul în care se derulează lucrările de reabilitare a drumurilor naţionale de pe teritoriul judeţului.

În acest sens, au fost inspectate drumul naţional Piatra-Neamţ – Bicaz, drumul naţional Bicaz – Poiana Largului, aflat în reabilitare, după care a urmat o deplasare pe drumul naţional dintre Castelul de Apă şi localitatea Moţca, de la graniţa cu judeţul Suceava, a cărui reabilitare abia a început.

Ministrul Razvan Cuc a fost însoțit de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, de vicepreședinții Laurențiu Dulamă și Ion Asaftei, dar și de oficiali ai CNAIR.

Eforturile noastre comune încep să își producă efectele: drumul expres Piatra Neamţ – Bacău este în linie dreaptă. La acest proiect a fost terminată evaluarea tehnică şi financiară, iar în câteva zile vom avea raportul. Mai avem de aşteptat 10 zile lucrătoare pentru a vedea dacă sunt contestaţii şi, dacă nu sunt, la începutul lunii octombrie vom putea semna contractul. Primele date preliminare ne arată faptul că obiectivul poate fi construit și în regim de autostradă, nu doar drum expres. Așteptăm soluția cea mai bună pentru acest obiectiv și pentru români. Aceste lucruri nu sunt singurele pe care le-am propus și realizat pentru nemțeni: până la sfârșitul anului, datorită bugetului generos, alocat de către Guvern pentru investițiile în infrastructură, peste 90% din drumurile naționale din județ vor fi reabilitate de către CNAIR. ”, a declarat ministrul Răzvan Cuc

Prima oprire am făcut-o pe drumul Piatra-Neamț – Bicaz, care a fost deja finalizat. Apoi am verificat cum se derulează lucrările la drumul Bicaz – Poiana Largului, o investiție în valoare de 302 milioane de lei, unde se lucrează foarte intens! E ca la autostradă! Sunt 14 foreze care toarnă coloane de sustinere pe acest sector de drum. Se intervine simultan în mai multe puncte pe acest traseu, se muncește inclusiv noaptea, pentru recuperarea întârzierilor din lunile trecute, când a plouat foarte mult. Lucrarea este extrem de complexă, necesitând consolidări ale versanților care provoacă alunecări de teren. Au fost identificate 74 de puncte de calamitate și s-au executat foraje la adâncime pentru identificarea zonelor cu rocă sănătoasă. Pe numai 480 de metri sunt fixate 600 de coloane cu diametrul de 1.080 cm, forate la adâncimi de până la 23 de metri! De asemenea, așteptăm cu mare interes semnarea contractului pentru Drumul expres Piatra-Neamț – Bacău. Sper ca în jurul datei de 4 octombrie să se întâmple asta și îl invit din nou pe Răzvan Cuc la Neamț, pentru semnătura de ministru!”, a precizat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Conform lui Ionel Arsene, în ritmul actual al lucrărilor, până la sfârșitul mandatului său vor fi modernizate 90% din drumurile naționale și județene din Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Adri spune

    Tocmai o ruda s-a intors de la spitalul Piatra Neamt , a fost si a lasat plicul cu spaga !,,daca mai intereseaza pe cineva!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate