Ministrul PNL al Finanțelor a fost revocat de premier

0

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, premierul Florin Cîțu a anunțat că săptămâna aceasta a cerut demisia ministrului Finanțelor. Alexandru Nazare a precizat că nu își va da demisia și preferă să fie revocat. Premierul a declarat că decizia a fost luată după discuții cu membrii coaliției. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Alexandru Nazare din funcția de ministru de Finanţe. Totodată, președintele a semnat decretul prin care Florin Cîțu este desemnat ministru interimar.

„Astăzi, după încă o discuție cu membrii coaliţiei, la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcția de ministru al finanțelor. De asemenea, am trimis și propunerea de ministru interimar – ca acela să fiu eu. Repet, domnul ministru Nazare a avut posibilitatea să-şi dea demisia; a preferat să fie revocat. Toți liderii coaliției au fost informați de marți după-amiază și am avut încă o discuție cu aceștia în această dimineață. În ceea ce privește motivele: am făcut o evaluare la șase luni de zile. Sunt mai multe lucruri, dar, pe scurt, cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Sănătății.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că această revocare vine ca urmare a unei analize făcute la nivelul ministerelor pe ultimele 6 luni. Pentru moment, nu există nicio propunere pentru ministru al finanțelor. 

„Pe durata interimatului mă voi asigura că toate proiectele care sunt întârziate vor fi repornite și vom corecta câteva dintre greșeli, imediat.  Miza este o guvernare bună, în interesul cetățenilor, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea de fonduri europene. Pe mine mă interesează ca acest guvern să aibă performanță. Am la Corpul de Control câteva lucruri în urma cărora Corpul de Control ar putea să meargă la Ministerul de Finanțe, dar voi comunica dacă aceste lucruri se vor întâmpla, în perioada următoare.”, a mai precizat premierul.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate