Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, vizită de lucru la Piatra-Neamț

0

Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a fost astăzi, 8 decembrie, prezent la Piatra-Neamț, unde a făcut câteva declarații de presă.
Declarațiile de presă au fost susținute ca urmare a unei întâlniri de lucru a Ministrului Educației Naționale cu inspectorii școlari generali din Regiunea Nord-Est și directorii unităților școlare din județul Neamț.  În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre organizarea sistemului de învățământ și s-au căutat soluții pentru problemele curente.
Alături de Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop,  a fost prezent și inspectorul școlar general al ISJ Neamț, Viorel Stan.
Pentru început, domnul Liviu Pop a ținut să precizeze că, printr-un act normativ emis în această săptămână,  plata salariilor pentru cadrele didactice nu va mai fi făcută prin Consiliile Locale. Circuitul banilor va fi următorul: Ministerul Educației-Inspectoratul Școlar-Unitatea de Învățământ. Totodată, Ministrul Educației Naționale a mai menționat că are deja pregătit proiectul de buget pentru anul viitor, unde sunt prevăzute sumele pentru salarii, fiind acoperită și creșterea prevăzută pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar.
Un alt subiect adus în atenție de Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, a fost cel al proiectelor europene: „În această săptămână a fost semnat un prim apel de 248 de mil. de euro, bani pe care autoritățile locale îi pot accesa pentru construcția de creșe și grădinițe, pentru reabilitarea școlilor gimnaziale și în zona învățământului  profesional. Impactul va fi unul benefic, deoarece pe zona învățământului antepreșcolar pregătim și cadrul metodologic.  Acesta este un alt proiect european în urma căruia vom introduce normele pentru  învățământul antepreșcolar, 6 luni-3 ani.”
Tot în această zonă, ministrul Educație Naționale a declarat că este în lucru un proiect, în valoare de 11 mil. de euro, prin care cadrele didactice să poată obțină cea de-a doua specializare.

De asemenea, Ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, ca o informație de ultim moment, a precizat că astăzi ( 8 decembrie) a fost obținut ultimul aviz la legea manualul școlar. „Proiectul legii manualului școlar va intra în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, cu toate avizele, după care va merge către Parlament.”, a menționat edilul.

În încheiere, ministrul Educației Naționale, a ținut să precizeze că în perioada celor trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai ( 14, 15 și 16 decembrie) nu se vor face serbări în unitățile de învățământ școlar.

Mai multe detalii, în materialul filmat atașat mai jos.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate