Ministrul Apărării, Mihai Fifor, în vizită la Garnizoana Piatra-Neamț

0

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a vizitat miercuri, 25 aprilie, Batalionul 634 Infanterie „Petrodava” din municipiul Piatra-Neamț.

Conform unui comunicat de presă al MApN, ministrul Fifor a fost informat de către echipa de comandă a batalionului despre condiţiile de muncă şi de viaţă ale personalului militar şi civil, starea infrastructurii şi a tehnicii din dotarea unităţii nemţene.

În cea de-a doua parte a zilei, Mihai Fifor a fost invitat de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț,  să participe la două evenimente culturale deosebite, desfășurate în Piatra-Neamț.

Primul a fost spectacolul intitulat „Noi suntem ai României”, în cadrul căruia s-a cântat folclor şi muzică patriotică.
Evenimentul s-a înscris sub genericul Centenarului României Mari și a avut loc în sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamț.

Protagonişti au fost membrii Coralei bărbăteşti „Armonia” din Constanţa şi Orchestra folclorică „Muzica Divertis” din Chişinău (orchestraţie – Valeriu Caşcaval şi Ion Croitor; dirijor – Ion Iulian Dumitru).

„În anul Centenarului, astfel de evenimente ne fac să ne simțim mândri că suntem români. Consiliul Județean Neamț va susține și va organiza pe tot parcursul anului manifestări de acest gen. De asemenea, vreau să-i urez domnului ministru Mihai Fifor bun venit în județul Neamț. Cu siguranță acest concert este un moment de relaxare și deconectare de la programul încărcat al domniei sale. Sper să petrecem în anul Centenarului multe momente frumoase, cu încărcătură patriotică.”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Trebuie să recunosc că Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, se pricepe la surprize. Când am auzit că este vorba despre un concert care conține și muzică patriotică, m-am bucurat foarte mult. Mi-am zis că se întâmplă ceva bun cu această țară. Muzică patriotică n-am mai ascultat de foarte mult timp. Este o dovadă de mare românism. Despre asta trebuie să se vorbească în anul Centenarului. Suntem o națiune puternică, suverană, independentă. Nu trebuie să ne fie vreodată rușine că suntem români. Astfel de oaze de bucurie nu pot decât să ne încarce spiritual. Vă felicit și vă mulțumesc pentru ocazia pe care mi-ați oferit-o.”, a menționat Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale.

Cel de-al doilea moment cultural la care președintele Ionel Arsene și ministrul Mihai Fifor au participat a fost avanpremiera spectacolului de teatru „Aventura”, de Alfredo Sanzol, regia Theodor-Cristian Popescu.

Pe agenda ministrului Mihai Fifor este înscrisă și vizitarea Sanatoriului de balneofizioterapie şi recuperare medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir” din localitatea Bălţăteşti, județul Neamț, care va avea loc joi, 26 aprilie.
În cadrul vizitei la unitatea medicală, ministrul Apărării se va întâlni cu echipa de conducere și va vizita spațiile sanatoriului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate