Ministerul Sănătății schimbă foaia! Carantinarea localităților NU va depinde doar de incidență [DOCUMENT OFICIAL]

0

UPDATE 14.04.2021: Ordinul semnat de Florin Cîțu prin care abrogă ordinul publicat cu o zi în urmă și care stabilea noile criterii pentru carantinarea localităților a fost publicat, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

În Monitorul Oficial de astăzi a fost publicat un ordin elaborat de Ministerul Sănătății care completează ordinul nr. 1309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Ordinul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan. Potrivit MEDIAFAX, premierul nu ar fi fost informat despre ceea ce conține acest ordin.

Astfel, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, se va lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Noul ordin introduce un punctaj, pe baza unei grile, pentru evaluarea riscului epidemiologic dintr-o localitate, în vederea instituirii carantinei zonale. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte.

SURSA: Monitorul Oficial

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate