Ministerul Sanatatii propune un Plan National de paturi pentru perioada 2011-2013

0

Începând de astăzi, Hotărârea de Guvern privind aprobarea Planului naţional de patruri pentru perioada 2011-2013 se află în dezbatere publică pe site-ul www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă decizională

“ Deşi legea o impunea, conform Legii nr 95/2006 a reformei în Sănătate la art. 169 era prevăzută realizarea Planului Naţional de paturi, până astăzi nu s-a materializat o astfel de reglementare. Pentru prima dată echipa Ministerului Sănătăţii propune un astfel de document, pe termen mediu, care va stabili numărul de paturi atât din unităţile publice, cât şi din cele private pentru care casele de asigurări de sănătate vor putea încheia contracte de furnizare de servicii medicale.

Era nevoie de un asemenea Plan pentru a stabili un echilibru în sistem şi o concurenţă la contractare, aşa cum de altfel a prevăzut legiuitorul acum 4 ani”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

Conform proiectului de act normativ, pentru anul 2011, numărul total de paturi care este aprobat pentru contractare va fi de 129 524, faţă de 135 280 paturi în 2010, ceea ce înseamnă 6,02 paturi la mia de locuitori.

Totalul numărului de paturi scade treptat in urmatorii ani, şi în 2012, numărul de paturi aprobate va fi de 125 639, adică 5,84 paturi la mia de locuitori, iar în 2013 va fi de 123 127, adică 5,72 paturi la mia de locuitori.

Detalierea pe judeţe a numărului de paturi aprobate pentru contractare cu casele de asigurări de sănătate, atât pentru segmentul spitalelor publice, cât şi private,  se va face anual, prin Ordin de ministru.

În cazul în care numărul total de paturi al spitalelor publice şi private existent la nivelul unui judeţ este mai mare decât cel prevăzut, casele de asigurări de sănătate pot organiza licitaţii în vederea contractării unor servicii din pachetul de servicii, pe baza prevederilor din contractul- cadru.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate