Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS o situaţie privind derularea Programului Naţional de oncologie

0

“Astăzi am solicitat preşedintelui CNAS să ne prezinte de urgenţă situaţia la 31 martie a stocurilor de medicamente oncologice injectabile şi estimarea perioadei pentru care se pot asigura aceste medicamente, având în vedere numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice de la nivelul fiecărui judeţ”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

Ministrul CSEKE Attila  a mai cerut direcţiilor de sănătate publică să verifice modul în care sunt asigurate medicamentele oncologice injectabile, la nivelul  unităţilor sanitare din Programul naţional, indiferent dacă acestea se află în reţeaua Ministerului Sănătăţii sau cea a autorităţile locale.

Până la data de 11 aprilie 2011, managerii unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii trebuie să prezinte soluţiile identificate pentru asigurarea necesarului de medicamente, în funcţie de numărul pacienţilor aflaţi în tratament. Conducerea Ministerului Sănătăţii a cerut şi autorităţilor locale să ia măsuri imediate în cazul unităţilor pe care le coordonează.

„Este grav dacă managerii unităţilor sanitare prin care se derulează Programul naţional de oncologie nu au demarat la timp licitaţiile privind achiziţia medicamentelor oncologice injectabile, deşi cunoaşteau încă de la sfârşitul anului trecut faptul că aceste medicamente se vor elibera în circuit închis, prin farmaciile spitalelor şi, cel puţin în cazul celor care ne sunt în coordonare vom lua măsuri dintre cele mai dure”, a declarat ministrul CSEKE.

Reamintim că, în conformitate cu HG 1388/28 decembrie 2010 şi Ordinul ministrului Sănătăţii şi preşedintelui CNAS nr. 1581/1110/2011,  începând cu data de 1 aprilie 2011, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice incluşi în Programul naţional de oncologie se eliberează:

a) prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice cu administrare orală;

b) prin farmaciile cu circuit închis din structura unităţilor sanitare aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice cu administrare parenterală.

Anul acesta, bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de oncologie este de 751 996 mii lei. Programul naţional se desfăşoară prin 90 unităţi sanitare aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate. În cadrul acestuia,  aproximativ 98 000 de bolnavi cu afecţiuni oncologice primesc tratament gratuit.

Sursa

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate