Ministerul Finanțelor spune pas la garantarea tomografului de către Consiliul Județean Neamț

4

După cum se cunoaște deja în spațiul public, Spitalul din Piatra Neamț vrea să achiziționeze un computer tomograf la un preț incredibil de peste un milion de euro.
Trecând peste faptul că vorbim de cel mai scump tomograf din România, sau cel mai supraevaluat, Consiliul Județean Neamț a intrat în această combinație periculoasă hotărând să garanteze pentru achiziționarea CT-ului. Numai că Ministerul de Finanțe nu a prea fost de acord, așa că la ultima ședință de CJ, în liniște și fără să observe prea multă lume, a fost modificată vechea hotărâre în sensul în care să pună în sarcina spitalului achitarea integrală a ratelor.
De fapt, totul este o șmecherie de care vom citi mai pe larg în rechizitoriile procurorilor DNA de peste 2-3 ani sau poate mai mult, pentru că în final spitalul nu va putea achita și implicit va fi executat bugetul Consiliului Județean Neamț deoarece chiar dacă ni se flutură prin față cuvântul leasing în realitate nu e nici un leasing la care dacă nu plătești îți ia bunul, ci o cumpărare cu credit unde, vrei nu vrei, dai banii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. xx spune

  :)))))) buna asta ,ce treaba are puterea campului magnetic la un tomograf?Puterea campului magnetic conteaza la un RMN( adica rezonata magnetica nucleara) , tomograful nu contine nici un magnet , functioneaza pe baza radiatiilor X. Nu are nici o treaba 1.5 T. :)))) .

  1. mickey999 spune

   🙂 -:) -:)
   Nu mai poate omul sa faca afaceri de raul tau….of …
   🙂 🙂

 2. cititor 40 spune

  Nebunie curata! In timp ce pacienti se „adreseaza’-mai exact sunt trimisi-la c.t. particular ,tov.nostri refuza cumpararea unui c.t.,si asta de cca.patru ani !CAZUL ESTE DE ANCHETAT LA DNA! Justitia ,ministerul sanatatii nu poate face nimic?Este incredibil cat suntem de pacaliti.Ce zic parlamentarii nenumarati, pe care ii avem ?ANUL VIITOR VOR FI CUMVA ALEGERI?Promit sa pun afise in tot orasul, pt. aducere aminte.

 3. mickey999 spune

  Functia de puterea cimpului magnetic masurata in Tesla un tomograf costa intre 150 de mii si 1.2 milioane de dolari.
  Daca spitalul achizitioneaza un tomograf care are sa zicem 0.3T ar trebui sa plateasca maxim 300k.
  Un tomograf de 1.5T ar costa maxim 500k.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate