Ministerul Educației vrea ca lucrările la examenele naționale să fie corectate on-line

7

Ministerul Educației Naționale va aproba, în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, calendarele și metodologiile de organizare și desfășurare pentru Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a și examenului național de Bacalaureat 2018.

Principalele elemente de noutate în raport cu metodologiile aprobate anul trecut vizează calendarul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale din cadrul examenului de Bacalaureat (programate în semestrul al II-lea), respectiv sistemul de evaluare a lucrărilor susținute la probele scrise (EN VIII și Bacalaureat).

„Metodologia pentru examenul de Bacalaureat de anul viitor vine cu două elemente de noutate; competențele lingvistice și digitale, acele probe orale, se vor susține în prima parte a semestrului al II-lea, urmând ca probele practice să se desfășoare conform calendarului, la finalul clasei a XII-a. Acest lucru nu este o noutate, în 2010 am avut un examen de Bacalaureat organizat la fel. ”, a declarat ministrul educației, Liviu Pop.

De asemenea, tot din 2018,  lucrările de la examenele naţionale urmează să fie corectate on-line după ce sunt scanate, iar cadrele didactice să poată face acest lucru chiar şi de acasă.

Mai multe detalii, în materialul de mai jos.

https://www.facebook.com/www.edu.ro/videos/1432464356867860/

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
  1. Radu Cristian spune

    Buna ziua.
    Am 18 ani si vara aceasta am absolvit examenul de bacalaureat deci pot spune ca ma aflu printre cei tineri.
    Ceea ce se intampla in sistemul de invatamant deja este o mare prostie, legile noi nu fac nimic mai mult decat sa strice ceea ce deja nu este bun.
    De exemplu: Manualele pentru clasa a-V a nu sunt tiparite iar la inceputul anului scolar acesti elevi o sa primeasca un ”INDRUMATOR” pe intelesul tuturor este un manual ce contine informatii din mai multe materii dar nimic nu este complet si nimeni nu stie cand manualele sunt gata.
    Cresterea salariilor in invatamant. Totul a fost doar o minciuna, proiectul guvernului continea o majorare a salariilor de 20% pe data de 1 ianuarie 2018 iar apoi pe data de 1 martie o marire de 30% dar aparent totul a fost praf in ochi deoarece prima majorare a salariilor se va face pe data de 1 ianuarie si este doar de 4% deci doar cativa lei aruncati acolo de catre guvern iar daca mai apoi o sa existe o majorare de 20% tot nu se compara cu initialul plan.
    Si acum sa ajungem la tema acestui articol. Corectarea lucrarilor la examenele nationale de acasa intr-un mediu on-line este ca si cum fiecare sectie dintr-un spital s-ar muta la doctori acasa deci o mare prostie. Munca unui profesor este foarte serioasa deoarece de ei depinde viitorul tinerilor din Romania iar corectarea tezelor, ceea ce este o treaba foarte serioasa, trebuie facuta intr-un centru specializat unde se poate observa foarte bine lucrarea oricarui candidat dar si pentru siguranta unei evaluari corecte.

  2. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

    doamneeeeeeeeeeeeeeeee ce gandire super desteapta ha ha

  3. Mumy Mumy spune

    De ce nu de la bar ! Idiotii ne distrug copii transformandu-i in cobai . Trezeste-te domnule , caci copilul de astazi iti va plati pensia uriasa de maine!

  4. Trenchea Andrei spune

    Nuu

  5. Lucian Mahu spune

    De ce nu?

  6. marius spune

    Idee creața rau. Asta inseamna sa plateasca net ul profesorului, sa i plateasca un antivirus bun, un calculator ca doar nu se asteapta ministrul ca oamenii astia sa si foloseasca resursele proprii pt examenele nationale iar in caz de Doamne fereste o frauda sa i ia omului DNA ul aparatura cu documente personale din casa. Erau atatea altele de facut inaintea prostiei afisate. De exemplu un bacalaureat diferentiat pt ca subiectele actuale sunt prea simple pt absolventii de licee teoretice si prea grele pt cei de la tehnologic sau o corelare a numarului de locuri in invatamantul superior cu cerintele pietei muncii ca sa nu mai iasa atatia someri cu diploma care apoi sa plece din tara dezamagiti ca nu este nevoie de ei. Si cate mai erau de facut pana la prostiile astea. Dar ce sa ceri de unde nu este.

  7. Eftimescu Constantin spune

    De acasa sau de pe Litoralul Romanesc al Marii Negre

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate