Ministerul Culturii promovează Curtea Domnească. Imagini realizate de Foto Club Neamţ

0

Într-o postare pe Facebook, Ministerul Culturii promovează moștenirea istorică a municipiului Piatra-Neamț, în scop turistic. Imaginile din postarea Ministerului, care prezintă Curtea Domnească, au fost preluate de la Foto Club Neamţ.

În inima municipiului Piatra Neamț, reședința județului Neamț, pasionații de istorie și cultură pot păși pe urmele domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare, deoarece în centrul istoric de aici se află un veritabil simbol al orașului – Complexul arhitectural „Curtea Domnească”.

➡️ Ansamblu de monumente istorice este alcătuit din:

▪️ Biserica domnească „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” – cel mai valoros edificiu din Complexul Curtea Domnească, care a fost zidit în perioada 1497-1498 în stilul arhitectural moldovenesc din secolul al XV-lea. Din punct de vedere tehnic vorbim de o lungime de 25,90 m, o lățime de 8,10 m și o înălțime de 11,30 m.

▪️ Turnul lui Ștefan cel Mare – a fost construit în anul 1499, la un an după terminarea construcției bisericii, tot la îndemnul lui Ștefan cel Mare. Turnul este din piatră brută, întărit cu patru contraforturi și are o înălțime de 19 m.

▪️ Muzeul Curții Domnești – care găzduiește o expoziție permanentă cu materiale tridimensionale arheologice și documentare descoperite în zona Curții Domnești sau în alte puncte din zona municipiului Piatra Neamț.

▪️ Ruine zid de incintă și ruine beci (azi muzeu).

Dacă pașii te poartă măcar în apropierea acestui oraș, e musai să te abați și să vizitezi aceste locuri încărcate de povești, pentru că istoria se învață și astfel.”, se arată în postarea Ministerului Culturii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate