Mierea de Manuka: un produs fantastic de la minuneanaturii.ro

0

Minuneanaturii.ro este magazinul online pe care orice iubitor de produse oferite de natura il prefera. Vei gasi aici produse pentru diverse afectiuni sau pentru ingrijirea zilnica. De asemenea, poti sa iti intaresti imunitatea cu ajutorul unui mix de produse. Dintre acestea, nu ar trebui sa iti lipseasca mierea. O miere excelenta, pe care o gasesti la minuneanaturii.ro este mierea de Manuka.

Mierea de Manuka este un remediu excelent pentru rani, arsuri si probleme ale pielii, stimuleaza sistemul imunitar si este utila in caz de reflux gastroesofagian. Mierea Manuka este produsa de albinele care se hranesc cu arborele Manuka, o planta originara din Noua Zeelanda, foarte asemanatoare cu arborele de ceai. Aceasta se gaseste si in Australia.

Mierea de Manuka: proprietati, utilizare si contraindicatii

Mierea de Manuka este cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene si antiinflamatorii care isi exercita actiunea atat pentru uz local, cat si pentru o utilizare orala. Mai multe studii au demonstrat eficienta mierii Manuka in distrugerea diferitelor microorganisme, inclusiv Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus faecalis si Helicobacter pylori.

Activitatea antibacteriana se datoreaza actiunii metilglioxalului, un compus derivat din acidul piruvic. Concentratia acestui compus in mierea de Manuka este de 100 de ori mai mare decat in ​​mierea traditionala. Mai mult, in miere exista o enzima secretata de albine, glucoza-oxidaza, care, atunci cand este introdusa in corpul nostru, se transforma in peroxid de hidrogen cu o actiune antimicrobiana ridicata. Metilglioxalul se leaga de proteine ​​si ADN si este toxic pentru celulele umane. Cu toate acestea, atunci cand este continut in miere, este capabil sa distruga celulele bacteriene fara a le deteriora pe cele umane si face acest lucru folosind o putere care nu este absolut legata de cantitatea prezenta in miere. 

Puterea mierii Manuka este exprimata in termeni UMF (Factor unic de Manuka): la valori sub 10 mierea UMF nu este suficient de activa pentru uz terapeutic. Pentru a fi etichetat ca miere de Manuka, produsul trebuie sa contina cel putin 70% polen Leptospermum scoparum, denumirea stiintifica a arborelui Manuka. Asta poate fi o problema, intrucat in ​​aceeasi perioada de inflorire a arborelui Manuka, infloreste o alta specie, Kanuka care imparte habitatul cu arborele Manuka si este foarte asemanator cu acesta, morfologic. Mierea obtinuta din cele doua plante este insa foarte diferita ca culoare si gust: culoarea mierii Manuka variaza de fapt de la crem inchis la maro inchis, in timp ce mierea Kanuka are o culoare galben pal pal. In plus, aroma mierii Manuka este usor picanta, in timp ce cea a mierii Kanuka este delicata, dulce si usor aromata.

Fata de culoare si gust, Manuka este mult mai vascoasa. 

Mierea de Manuka are urmatoarele proprietati si beneficii:

1.Tratamentul ranilor si problemelor cutanate

Eficacitatea mierii de Manuka a fost demonstrata in principal in tratamentul ranilor si pare a fi unul dintre cele mai bune tratamente pentru rani, ulcere, rani de la radiatii, arsuri minore si arsuri pana la gradul al treilea.

Conform studiilor, mierea de Manuka promoveaza vindecarea prin stimularea regenerarii tesuturilor prin formarea de noi vase de sange care permite oxigenului si nutrientilor sa ajunga la tesuturile deteriorate. In plus, actiunea antiinflamatorie a mierii asigura ameliorarea prin reducerea durerii si umflaturilor, iar actiunea antibacteriana previne infectiile.

Datorita vascozitatii sale, mierea de Manuka este capabila sa patrunda in tesuturi, chiar si in adancime: in acest fel curata ranile si indeparteaza tesuturile moarte. Datorita efectului osmotic al mierii, atunci cand aceasta este utilizata impreuna cu un bandaj, rana ramane umeda. In acest fel tifonul nu se lipeste de suprafata plagii, vindecarea este accelerata si formarea cicatricilor este prevenita.

Pe langa rani, mierea de Manuka poate fi utilizata pentru tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv furuncule si cosuri, psoriazis, eczeme si dermatite in general.

2. Pentru sistemul gastro-intestinal

Activitatea antiinflamatoare si antibacteriana a mierii de Manuka o face un produs util in caz de probleme gastro-intestinale. Aportul oral de miere de Manuka este adesea recomandat in cazurile de ulcer gastric, gastrita, reflux orofaringian si sindrom de colon iritabil.

3. Pentru sistemul imunitar

Se pare ca mierea de Manuka este capabila sa stimuleze sistemul imunitar si sa dea energie corpului. Nu exista multe studii pe aceasta tema, dar se pare ca mierea de Manuka, la fel ca majoritatea acestor produse de pe piata, este utila pentru ameliorarea durerilor de gat si a problemelor respiratorii.

4. Pentru uz local

Mierea de Manuka poate fi folosita pe piele atat in stare pura, cat si prin aplicarea produselor cosmetice care o contin. Daca este utilizata in forma pura, este suficient sa se intinda un strat subtire al produsului pe zona de tratat si sa se lase sa actioneze cateva minute pana la cateva ore, in functie de problema de tratat.

Atunci cand este utilizata pentru rani, mierea de Manuka poate fi aplicata si cu bandaje, deoarece, asa cum am vazut, actiunea antibacteriana a mierii de Manuka nu depinde de prezenta oxigenului. Dupa cum am mentionat mai sus, aceasta miere poate fi utilizata pentru a trata acneea, furunculele sau eczemele. Utilizata in acest scop, accelereaza vindecarea tesutului pielii si previne formarea de cicatrici. Mierea de Manuka poate fi aplicata si local pentru tratarea bolilor mucoasei: este foarte utila, de exemplu, in cazul gingivitei.

5. Pentru uz intern

Aportul oral de miere de Manuka este util pentru tratamentul tulburarilor gastrointestinale si pentru stimularea sistemului imunitar. De obicei, se iau doua lingurite pe zi inainte de mese in caz de probleme digestive sau pe tot parcursul zilei daca scopul este de a stimula sistemul imunitar sau de a ameliora durerile de gat, racelile si tulburarile tractului respirator. Mierea de Manuka poate fi luata in stare pura sau dizolvata intr-un ceai de plante, intr-un pahar cu apa sau intr-un suc de fructe.

Mierea de Manuka este un produs sigur si nu are contraindicatii speciale. Utilizarea externa si interna a mierii de Manuka nu este recomandata persoanelor alergice sau sensibile. Avand in vedere continutul ridicat de zahar, utilizarea interna trebuie evitata la persoanele cu diabet.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate