Micul Fum, trimis in judecata de procurorii DIICOT

0

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpatului LAZĂR MARCEL LEHEL, în vârstă de 40 de ani, pentru săvârşirea  a 25 de infracţiuni de acces fără drept la sisteme informatice, 25 de infracţiuni de modificare fără drept şi restricţionarea accesului la date informatice, 25 de infracţiuni de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi 15 infracţiuni de violarea secretului corespondenţei.

În fapt, în sarcina inculpatului LAZĂR MARCEL LEHEL se reţine că, în perioada octombrie 2010 – iulie 2011, a accesat fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail şi conturile aferente platformei de socializare Facebook, aparţinând unui număr de 25 de persoane, angajaţi ai unui trust media  precum şi alte persoane publice.

Inculpatul a procedat la restricţionarea accesului utilizatorilor de drept la sistemele informatice şi a copiat în mod neautorizat informaţiile, fotografiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul conturilor părţilor vătămate.

Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, prin intermediul reţelei de socializare, procedând la postarea pe conturile personale create special în acest scop – „MICUL FUM” şi „THEVEM THEVEN” a unor informaţii şi date confidenţiale, respectiv fotografii, mesaje electronice şi alte discuţii private purtate de către părţile vătămate pe conturile de socializare şi aplicaţiile de chat.

Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate