Mici incidente la meciul dintre F.C. „Sporting” Vaslui şi S.S. Lazio Roma

0

In ziua de 1 decembrie 2011, pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamţ a avut loc partida de fotbal dintre echipele F.C. „Sporting” Vaslui şi S.S. Lazio Roma.


 Măsurile de ordine şi siguranţă publică precum şi protecţia jucătorilor, oficialilor şi publicului participant la evenimentul sportiv au fost asigurate de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ în cooperare cu alte structuri competente ale Ministerului Administraţiei şi Internelor –  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Neamţ .

Implicarea nemijlocită şi profesionalismul dovedit de către personalul structurilor menţionate şi de organizatori au avut ca rezultat derularea în condiţii bune a acestei partide de fotbal, asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pentru toţi participanţii.

În câteva situaţii punctuale, datorită comportamentului necorespunzător al unor suporteri , cum ar fi adresarea de injurii sau cuvinte cu caracter obscen, folosirea sau deţinerea de materiale interzise sau alte încălcări ale normelor legale s-au luat măsuri de aplicare, de către jandarmi, a unor sancţiuni contravenţionale cu amendă precum şi măsuri complementare de interzicere a intrării pe arenele sportive pe o perioadă de la 6 luni la 1 an împotriva celor vinovaţi.

În acest sens, 6 persoane (5 din jud. Vaslui şi 1 din jud. Neamţ – Roman) cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale conform Legii numărul 4 din 9 ianuarie 2008 privind prevenirea şi combaterea violentei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive, valoarea totală a acestora fiind de 2000 lei.

Dintre aceştia se remarcă trei vasluieni, Alexandru – Ionel V., de 23 de ani, care a aruncat cu obiecte în direcţia terenului de joc,  iar Andrei – Lucian D., de 20 de ani şi Marius I, de 33 ani, ce şi-au ascuns faţa cu o cagulă pentru a nu fi identificaţi, au fost sancţionaţi cu suma de 500 lei şi măsura complementară de interzicere a intrării pe arenele sportive pe o perioadă de 1 an.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate