MFP propune modificarea legislaţiei programului „Prima casă”

0

Ministerul Finanţelor Publice propune modificarea legislaţiei programului ‘Prima Casă’, pentru a putea reduce garanţia pe locuinţele vechi la 40%.

Prin proiectul lansat de MFP se propune introducerea unor reglementări privind garantarea de către stat, în procent de 50% din valoarea creditelor destinate achiziţiei de locuinţe, a locuinţelor noi şi/sau consolidate, iar pentru locuinţele care nu se încadrează în această categorie procentul garantat de stat va fi de 40% în valoarea creditelor destinate achiziţiei de locuinţe, precizează economica.net.

Prin locuinţă nouă se înţelege orice imobil care respectă cerinţele pentru a fi încadrată în categoria imobilelor cu destinaţia de locuinţă, recepţionată la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Aici se încadrează și locuinţele consolidate în sensul reducerii riscului seismic cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

MFP introduce reglementări prin care să fie diferenţiate categoriile de locuinţe care pot fi achiziţionate în cadrul Programului şi să se individualizeze procentele de garantare corespunzătoare fiecărui tip de tranzacţie.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate