METODOLOGII ”ECOLOGICE”

3

În urmă cu vreo săptămână, un partid politic din stânga-stângii, cu un baner decorat în stil nord-coreean, avându-și centrul de activitate vis à vis de sediul P.D.L, a fost scos din dispozitiv, inclusiv cu super-banerul din dotare, de către P.E.R. Locul său a fost luat de un baner mai prietenos, prin culoare, cu verdele pădurilor nemțene. Operațiunea a fost cam abuzivă, având în vedere calendarul documentației. La câteva zile distanță, în dimineața zilei de 21 mai 2014, mai mulți arbori cu rost decorativ, dinspre Casa de Cultură, până la gara din Piatra Neamț, au fost ciuruiți de niște cuie…”ecologice” pentru agitația-vizuală specifică actualei perioade, cadorisind inocența copacilor cu niște afișe electorale…ecologiste(vezi foto nr. 2, foto nr. 3, foto nr. 4 și foto nr. 5). Nu este singurul partid care s-a îndrăgostit electoral de aceste entități botanice. În aceeași măsură au procedat și ceilalți aspiranți la scaunul de europarlamentar. Cu toate acestea, nu te poți aștepta din partea unor ecologiști să agreseze chiar obiectul atenției și grijii lor, mărturisite în spirit lozincard. Este drept că, acest gen de viol ecologic nu a avut în vedere și bradul. Afișele au fost țintuite mai ales pe castani și plopi.

Nu este suficient să fi ecologist doar prin declarații inscripționate pe o bucată de hârtie colorată. În perioada 1991-1992, Mișcarea Ecologistă din România și Federația Ecologistă din România au propulsat în funcția de ministru al Mediului pe specialistul Marcian Bleahu, senator în legislaturile 1990-1992 și 1996-2000. Sub ministeriatul d-lui Marcian Bleahu au fost aduse din Germania mai multe vagoane cu dioxină. Asta nu înseamnă că învinovățim pe cineva. Pur și simplu, s-a întâmplat. O parte din butoaiele cu dioxină au fost ”depozitate” în județul Prahova. Unele au nimerit pe fundul unor lacuri prahovene, în acest sens fiind deschise câteva anchete de răsunet, cu oarecare întârziere(1999). De ce au consimțit guvernanții români să transforme România în groapa de gunoi a Europei? La 2 decembrie 2010, săptămânalul italian „L`ESPRESSO” publica un articol :”E la monnezza va a Bucarest”, semnat de Tommaso Cerno. Un citat, de început: „La camorra porta di nascosto i rifiuti dalla Campania alla Romania. Via nave: Napoli, Dardanelli, fino al porto di Costanza sul Mar Nero. Ecco tutti gli uomini e le società coinvolte nel business dei veleni”. La 3 decembrie 2010, „Cotidianul” publica un material pe aceeaşi tema: „Autorităţile române protejeajă afacerile CAMORREI-Mafia napoletană sufocă România cu gunoaiele italienilor”! La 11 martie 2011, „PRESSEUROP(français), prin FOREIGN POLICY ROMÂNIA publica un interview cu ROBERTO SAVIANO. Acesta a afirmat: „La Mafia a conquis les Balkans”, România fiind „taxata” : „Roumanie, une Thailande d’Europe”! Italienii scapă de gunoaie pe spinarea României, cu acordul guvernanților si complicitatea Mafiei. Între timp, România este sufocată de gunoaiele Occidentului! Peste ”scandalul dioxinei” s-a pus basmaua pe țambal? Ce ne pot spune ecologiștii zilelor noastre, sub acest aspect?
TEXT ȘI FOTO: MIHAIL-SORIN GAIDAU

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. feraru marcel spune

  In ziarul turc de limba kurda „Kurdistan Today” aparea scris de-o schioapa : RUMUNIA..BAKSISH, PESHKESH, PARANDARAT !!! Ofi de bine, n-o fi, nu-mi dau seama ca-s tufa la limbile orientale.

  1. feraru marcel spune

   Mafiotii au bagat Digoxina in comert ! Ca sa ne ex termineze.

  2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   Kurzii au anumite publicatii. In nici una nu exista ceva negativ la adresa Romaniei sau la adresa romanilor. Gluma e proasta de nu se mai poate. Kurzii au vreo doua publicatii si in Romania. Nici acolo nu existe ceva de rau despre Romania. Dimpotriva. Romania a acordat ajutor umanitar , adapost pentru exilatii kurzi si posibilitatea unui trai lipsit de persecutiile si crimele comise de Turcia impotriva lor. De ce nu faceti niste glume proaste pe seama familiei dumneavoastra? Fiecare neam, popor, natie, stat isi au destule hibe si probleme de criticat. Prezentati si dumneavoastra o proba cat de mica despre neajunsurile pe care vi le-au facut kurzii. Dupa aceea, mai vorbim, mai glumim…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate