Metode pentru a accelera semnificativ invatarea unei limbi straine

0

Cand crezi ca ai incercat toate metodele și totusi nu ai niciun rezultat, cand creierul fierbe pur si simplu cu un milion de cuvinte si mii de reguli gramaticale, atunci trebuie sa ai rabdare. Consultati urmatoarele sfaturi pentru a va ajuta sa va relaxati si sa va bucurati de invatarea unei limbi straine.

Stabiliti un obiectiv specific

Este foarte important sa stiti clar de ce doriti sa invatati limba respectiva. Daca o persoana invata o limba straina fara sa aiba o motivatie anume, este putin probabil sa obtina un rezultat ridicat. Atunci trebuie sa va amintiti obiectivul.

Obiectivele sunt diferite. De exemplu, invatati limba engleza pentru a merge la studii in alta tara, pentru a sustine un examen internațional, pentru a obtine o pozitie buna intr-o companie internațională, sau doar pentru a calatori in jurul lumii. Gaseste-ti propriul obiectiv si aminteste-ti ca engleza nu este un scop in sine, ci doar un instrument pentru a atinge un anumit obiectiv .

Invata in fiecare zi

Profesorii de meditatii la limba engleza si poliglotii sunt de acord ca cele mai eficiente cursuri sunt cele scurte, dar zilnice, decat cele lungi, dar rare.

Si acest lucru este adevarat. Mai bine acorzi invatarii, in fiecare zi, timp de 20 de minute, decat o zi pe saptamana, timp de 2 ore.  Stabilitatea da roade. Faceti din practica limbii engleze un obicei.

Ascultati muzica pentru a invata limba

Ascultati muzica preferata in limba tinta si urmariti traducerea. Avantajul acestei metode consta in faptul ca noile cuvinte din cantece se pot fixa in memorie. Un cantec preferat ne afecteaza puternic emotiile, care pot fi folosite pentru a invata o limba.

Urmariti filme, seriale TV sau desene animate in limba tinta

Avantajul este ca multi oameni prefera pur si simplu sa vizioneze un film decat sa citeasca o carte. In plus, cei cu un nivel intermediar sau superior sunt interesati sa invete noi expresii si sa urmareasca cat de curajos, vorbitorii nativi incalca regulile gramaticale ale propriei limbi.

Dar exista cateva conditii. Este mai bine sa alegeti filme si desene animate care va sunt deja suficient de familiare, decat materiale complet noi. E mai indicat sa utilizati subtitrarile originale in limba respectiva, decat cele in limba romana. Ce este in neregula cu subtitrarile din ultima categorie? Toata atentia dvs. va fi indreptata catre citirea subtitrarii, nu spre ascultare si incercarea de a intelege sensul. Din punct de vedere al eficientei, acest lucru echivaleaza cu citirea unei carti in limba romana.

Ascultati podcasturi audio

Avantajul este ca, in acest caz, inveti limba asa cum o fac copiii mici. Cand un copil incepe sa vorbeasca, nu cunoaste regulile gramaticale, dar reuseste sa inteleaga in mod inconstient cum sa vorbeasca corect, prin ascultare si repetare pe o perioada mai lunga de timp. Prin urmare, cu cat ascultati mai mult un discurs strain, cu atat mai bine .

Discutati cu strainii

Acest lucru, desigur, nu este usor, mai ales daca nivelul de competenta lingvistica este scazut, dar avantajul este dificil de supraestimat.

Creierul se mentine astfel activ si se sedimenteaza mai bine o multime de cuvinte pe care credeai ca le-ai uitat deja sau pe care nici nu le stiai. De asemenea, vorbitorii nativi va pot corecta si sugera cuvinte. Vorbitorii nativi stiu bine ce suna ciudat si ce cuvinte si fraze nu mai pot fi folosite.

Combinati exercitiile fizice cu invatarea

Timpul de învățare si asimilare e mult mai redus atunci  cand combinati studiul cu activități fizice. De exemplu, in scolile moderne din Occident, elevii studiaza gramatica timp de 10 minute, apoi arunca mingi la cos timp de 10 minute, pentru a memora cuvinte, apoi se asaza din nou putin, apoi se plimba in jurul clasei si vorbesc limba cu alti elevi. Acest lucru permite sangelui sa circule liber prin vase, ceea ce este foarte important pentru memorare.

Aplicati imediat ceea ce invatati

Conform, cautmeditator.ro, aplicarea este cea mai buna repetare. Stiati ca repetarea creste probabilitatea memorarii de la 20% la 70%? Este posibil sa nu puteti vorbi la un nivel fluent cu cineva imediat, dar este bine sa va ganditi in ce situatie si in ce expresie puteti aplica un cuvant sau o expresie noua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate