Metode de protectie „moderne”

5

4In ultima vreme, majoritatea institutiilor publice(scoli, licee,biserici etc) dar si imobilelor private au fost imprejmuite de catre proprietari cu garduri mari ce au zabrele metalice metalice, ascutite.

Aceste garduri au fost concepute pentru a tine departe infractorii dar si pentru a descuraja elevii sa chiuleasca in cazul scolilor. Ceea ce nu stiu proprietarii, este ca daca cineva chiar doreste sa sara acel gard poate cu usurinta sa isi blocheze un membru intre zabrelele metalice sau sa se raneasca.

Pe cealalta parte, proprietarii de imobile private, tot discuta de metode de protectie, si nu facem referire la sisteme de alarme sofisticate, agentii de paza, sarma ghimpata sau camere de supraveghere false. Aici este vorba de garduri electrice precum in Occident.

Am urmarit discutii pe diferite forumuri, in care diferiti indivizii isi impartaseau experienta, dar si cunostintele necesare realizarii unui astfel de sistem de protectie.

Toate acestea sunt realizate la marginea legii, deoarece este foarte usor de jonglat cu ea pentru ca este ambigua. Aici facem referire la legea constructiei din 1991 care, iti permite sa realizezi orice tip de constructie daca aceasta are cadastru, aprobari dar si proiect.

Legea fiind foarte permisiva, oricine poate realize un astfel de gard, iar pentru a nu avea probleme cu legea, alimentarea cu energie electrica se face la o sursa de 230 V dar trecuta printr-un transformator cu o siguranta de 35 A. Aceasta doar il va zdruncina putin pe  “musafir” si il va pune fuga.

 

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
5 Comentarii
  1. Gelu spune

    Daca e sa pierdem vremea,zic si eu,toate gardurile alea trebuie puse pe izolatori.Altfel diferenta de potential =zero.Probabil ca am urmat mai mult decat cursul cu „bazele electrotehnicii”.. si treaba cu siguranta de 35 A..pot sa ma rad :)))
    Stiu ca pentru efecte zguduitoare la vite si oameni se folosesc tensiuni de zeci de mii de volti..garduri de protectie la animale si bastoane la militii

  2. Leo Taxil spune

    @feraru marcel: Cred ca ai cam lipsit la cursul de „Bazele Electrotehnicii”.

    1. feraru marcel spune

      Da Leo, ai dreptate, ca intotdeauna si-mi recunosc nestiinta, da’ tu de apoaratul de sudura, ala cu arc electric, ai auzit ? Ai idee la cati volti functioneaza si la ce amperaj ? Sau. mai simplu, pistolul electric cu care topesti fludorul cand montezi o piesa electronica pe placa de circuit imprimat. Si asta merge la fel, adica tensiune mica si intensitate mare in secundar. La transformator.

  3. Leo Taxil spune

    Chestia cu „siguranta de 35 A” este o aberatie uriasa. Unde ai citit??

    1. feraru marcel spune

      De ce-ar fi aberatie, amperajul, intensitatea curentului te’arde”, pe cand o tensiune de 24-40 V, te va zgudui fara sa-ti produca traume majore. Amperajul mare e necesar pt. ca puterea debitata de sursa sa fie mare si astfel si zguduitura sa fie pe masura. P= U*I
      Zic si eu. Specialistii sa ma contrazica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate