”Metoda jurnalistul” – O nouă metodă de tâlhărit și înșelat

O nouă metodă de tâlhărit și înșelat își face simțită prezența în mediul rural din România. ”Metoda jurnalistul”.

Infractorul se prezintă ca fiind jurnalist de regulă de televiziune și spune că dorește să facă un reportaj despre cum trăiește omul, despre animalele domestice, obiceiuri etc. pentru a intra în gospodărie de unde prin forță sau profitând de neatenția victimei o deposedează de bunuri sau bani.

Un astfel de caz a fost anunțat și azi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. „La data 6 iulie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Vintileasca despre faptul că o persoană necunoscută a sustras suma de 4.900 de lei din locuinţa unchiului său. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constat că la data de 30 iunie, în jurul orei 10,00, un bărbat s-a prezentat la domiciliul păgubitului, în vârstă de 79 de ani, din comuna Vintileasca, sub pretextul că este de la o televiziune şi că doreşte să facă un reportaj despre modul de viaţă al acestuia. Obţinând astfel acordul proprietarului, acesta a pătruns în casă pentru a filma, iar la plecare a sustras suma de 4.900 de lei”.

Poliţia atrage atenţia tuturor cetăţenilor cu privire la acest mod de operare, pentru nu a deveni victime ale unor astfel de infracţiuni.

Vă recomandăm să verificați de fiecare data calitatea de jurnalist, lucrător la electricitate, gaze, apă etc. înainte de a-i permite accesul pe proprietatea dumneavoastră privată.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate