„METANOIA”, prima expoziție personală a artistului Andrei Nuțu la Piatra-Neamț

0

La Muzeul de Artă din Piatra-Neamț a avut loc marți, 16 octombrie, finisajul expoziției de pictură „METANOIA”, semnată de Andrei Nuțu.

Tânărul artist Andrei Nuțu în vârstă de 22 ani, din Piatra-Neamț, prin lucrările sale, a propus publicului  o juxtapunere între spiritualitate și lumea contemporană.

Artistul vizual Andrei Nuțu a absolvit cursurile Liceului de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț, continuând studiul artei la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Alături de Andrei Nuțu, la evenimentul care a marcat prima sa expoziție personală în orașul natal, au fost  părinții, prietenii, iubitori de artă, dar și profesorii care i-au îndrumat primii pași în carieră.

Cuvântul de deschidere a aparținut Silviei Trăistariu, muzeograf în cadrul Muzeul de Artă din Piatra-Neamț: „Muzeul de Artă vă invită să descoperiți un nou proiect artistic premiat și validat. Este vorba despre proiectul expozițional „Metanoia”, care provoacă spre introspecție și, evident, problematizează spiritualitatea în contextul actual. Metanoia înseamnă o schimbare a percepției, a minții. Proiectul lui Andrei Nuțu poartă amprenta scolii de pictură de la Cluj, care și-a propus de acum câțiva ani un program educațional prin care să își susțină studenții și să formeze tineri artiști autentici și de succes. Andrei a câștigat deja aprecierea și recunoașterea mediului universitar clujean,care îi prevede un viitor promițător în arta contemporană. ”

Andrei Nuțu l-a avut profesor la Liceul de Arte „Victor Brauner” pe pictorul Grigore Agache, iar în paralel a aprofundat artele plastice cu prof. Cristina S. Pretariu.

Cristina S. Petrariu, președintele Asociației Culturale Arte.RO, cea care l-a descoperit pe Andrei, este și curatorul acestei expoziții.

În acest an se împlinesc zece ani de când îl cunosc pe Andrei, zece ani de experiențe frumoase trăite împreună (de premii, de succes, de tabere, expoziții și workshopuri)[…] Andrei a fost un copil care și-a intuit din timp talentul și care și-a descoperit foarte de timpuriu vocația. A fost un elev care a avut mereu o atitudine pozitivă, copilul care nu a spus niciodată <nu pot, nu știu, nu vreau>. Este un artist care a avut, încă de la vârsta de 15 ani, o percepție curată și corectă asupra modului în care poți evolua profesional și personal. Marile achiziții  se obțin în viață, în general, după războaie interioare, după multă muncă și trudă. Metanoia așa se instalează, pacea vine după război. Andrei este fără doar și poate un reper în acest sens, iar expoziția de față este cel mai bun exemplu în această direcție.”, a declarat prof. Cristina S. Pretariu.

Prezenți la eveniment, pictorul Grigore Agache și scriitorul Adrian G. Romila, l-au felicitat pe Andrei Nuțu pentru acest moment special pe care l-a creat la Piatra-Neamț.

Totodată, scriitorul Adrian G. Romila a subliniat că Andrei Nuțu, deși are doar 22 de ani, este un artist plastic cu un mesaj foarte consistent, cu lucrări care alcătuiesc un program foarte coerent, o cateheză foarte discretă despre relația dintre spiritualitate și corporalitate.

Cuvântul de încheiere a aparținut evident artistului Andrei Nuțu care a declarat că se bucură că a avut această experiență personală la Piatra-Neamț și a mulțumit profesorilor care i-au marcat în sens pozitiv parcursul artistic.

Acest eveniment este un omagiu adus profesorilor mei din Piatra-Neamț și din Cluj. Aș vrea să mulțumesc  în primul rând celor din Piatra-Neamț, deoarece m-au influențat și au format omul care sunt astăzi.”, a precizat Andrei Nuțu.

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate