Meșterul popular Ionela Lungu, cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț

0

IONELA LUNGU (meșter popular) a fost numită Cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț.

primarul Daniel Harpa și Ionela Lungu

Distincția i-a fost acordată de primarul Daniel Harpa în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a Zilelor Orașului Târgu Neamț, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția adusă la promovarea orașului Târgu-Neamț și a operei scriitorului Ion Creangă, atât în țară cât și în străinătate.

Ionela Lungu s-a născut în Tulcea la data de 07.01.1969 și este absolventă a Universității Tehnice ”Gh.Asachi” Iași, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini(1996). A absolvit cursuri postuniversitare de profesionalizare didactică la Universitatea Al.I. Cuza Iași în anul 1999 – TEHNOLOGII NECONVENȚIONALE. În perioada 2008-2016 a participat la stagii de formare continuă, a obținut certificate de absolvire pentru ocupația de formator (2008) și mentor (2010). În perioada 1998-2014 a fost profesor de discipline tehnice la Școala de arte și meserii Vânători-Neamț, la Clubul Copiilor, iar în perioada 2016-2017 s-a ocupat cu o clasă externă de arta modelării lutului în atelierul propriu din Humulești.

În prezent este profesor coordonator la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte ,,Carmen Saeculare”, având o clasă externă de artă populară si predă arta modelajului lutului la școli din Târgu Neamț. Este atestată ca meșter popular din anul 1999, printr-un Certificat de Notorietate eliberat de Primăria orașului Târgu Neamț.

foto by Lucian Iancu

Meșterul popular Ionela Lungu modelează din lut figurine ce întruchipează lumea lui Ion Creangă în personaje. A fost Co-organizator la Tabăra de Fotografie pentru Bloggeri nr 17 care s-a numit ,,Humans of Humulești”, avand ca scop descoperirea frumuseților zonei Târgu Neamț.

Și, nu în ultimul rând, pe Ionela Lungu o cunoaște toată lumea de pe facebook, unde periodic dezvăluie internauților fețe nevăzute din Humulești și întregul ținut de pe Valea Ozanei.

Felicitări!

sursa foto: facebook Ionela Lungu

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate