MEGA-EVENIMENT MASS-MEDIA CU VIP-URI, POLITICIENI ŞI OAMENI DE CULTURĂ

5

În ziua de 29 martie 2012, Municipiul Piatra Neamţ a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente mass-media: o nouă aniversare a postului de televiziune Prima TV-Tele M Neamţ şi Tele M Iaşi.


Amfitrionul a rămas acelaşi pe care-l cunoaşte o ţară întreagă: dl. Petru Frăsilă, un mare ziarist român cum rareori întâlneşti, înzestrat cu numeroase abilităţi şi tact diplomatic. Se poate vorbi de un fenomen unic în România, care a favorizat polarizarea unor persoane şi personalităţi cu diferite convingeri politice: artişti, profesori universitari, critici de artă, ziarişti, politicieni, oameni de afaceri. Nu mai este un secret faptul că ţara noastră este agitată de curente divergente şi tensiuni datorate unor acumulări nefericite, într-un context destul de vitreg. Fiecare învinovăţeşte pe fiecare, într-o goană furibundă de a găsi ţapi ispăşitori pentru neîmpliniri  comise de…autori necunoscuţi.
Festivitatea din incinta Grand Hotel Ceahlău a prilejuit reîntâlnirea cu nume sonore din spaţiul politicii, culturii şi jurnalismului moldav, iar preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dl. Simirad(vezi foto nr. 1) i-a oferit ziaristului şi realizatorului de televiziune Petru Frăsilă două preţioase distincţii din partea C.J. Iaşi: „DIPLOMA DE EXCELENŢĂ CU MEDALIA PRO AMICITIA, PRO FIDELITATE” (vezi foto nr. 2 şi foto nr. 3). În acelaşi spirit al preţuirii valorilor ziditoare, marele actor de cinema şi teatru, dl. prof. univ. dr. Florin Zamfirescu(vezi foto nr. 4) a onorat cu prezenţa sa adunarea unor spirite alese, omagiind harul şi talentele unui om împătimit de adevăr, Petru Frăsilă, elogiind însăşi disponibilitatea celui care construieşte punţi durabile între entităţi aparent ireconciliabile. Confirmarea celor afirmate mai sus a fost probată de cuvântarea cordială a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, dl. Vasile Pruteanu(vezi foto nr. 5). Asaltat de prieteni sus-puşi, inclusiv din mediul academic bucureştean şi ieşean, aproape îngropat(la propriu) într-un munte de diplome, distincţii, lauri şi cadouri, sărbătoritul s-a eliberat, pentru câteva clipe, de aceste „poveri” pentru a răspunde cu promptitudine unei noi …provocări: aceea declarată de cel mai iubit şi apreciat critic de artă plastică din România, dl. Valentin Ciucă(vezi foto nr. 6). Esteticianul ieşean nu şi-a putut reprima amărăciunea provocată de momentele grele pe care România le traversează, insistând asupra necesităţii de a ne menţine trează şi activă conştiinţa civică, iar cei care mai sunt atinşi de somnolenţă ar fi bine să se trezească. Este de înţeles motivul: „Somnul naţiunii naşte monştri”! Altfel spus, „un popor de oi naşte un guvern de lupi”, după cum afirma în urmă cu un an de zile, academicianul prof. univ. dr. Florin Constantiniu. Criticul de artă Cristian Livescu(vezi foto nr. 14), cel mai complet şi avizat restitutor al operei lui Ion Creangă în România contemporană a fost prezent la eveniment, alături de celebrul regizor de teatru şi film, prof. univ. dr. Alexa Visarion( vezi foto nr. 13) şi preşedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova, dl. Casian M. Spiridon. Dacă de la o sindrofie pretenţioasă lipseşte inoxidabilul doctor nonagenar Andone(vezi foto nr. 7) atunci este ceva în neregulă. Prezenţa dr. Andone a liniştit onorabila asistenţă. Pluralitatea poate fi validată atunci când în mijlocul mulţimii se află un parlamentar…independent(Ioan Munteanu, vezi foto nr. 8) şi un fost primar al oraşului, actualul primar al com. Alexandru cel Bun, Ion Rotaru(vezi foto nr. 9). Aşa cum lasă să se vadă imaginea cu nr. 10, postul Tele M a mai primit încă o diplomă.

Agreabila prezentare a fost asigurată de dl. Cristi Brancu, realizator Tv la Antena 1, din Bucureşti, care a insistat să ureze publicaţiei online, „Ziar Piatra Neamţ”, viaţă lungă şi frumoasă!(vezi foto nr. 11). Aceleaşi bune urări au sosit şi din partea plasticienilor Petru Diaconu(Piatra Neamţ) şi Mihai Coţovanu(Iaşi). Alături de Excelenţa Sa, Petru Frăsilă(vezi foto nr. 12) a fost omagiată şi întreaga activitate a posturilor de televiziune Prima TV, cu reprezentanţele sale din judeţele Neamţ şi Iaşi. Pentru cei prezenţi a fost o deosebită onoare să-l asculte pe dl. Preşedinte al ROTARY INTERNATIONAL-IAŞI, VICTOR BEJAN.

Text şi Foto: MIHAIL-SORIN GAIDAU

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Dismerdatu spune

  buna ziua !
  Am avut ocazia si onoarea sa il cunosc personal pe domnul Petru Frasile.
  Cunosc din fericire o mare parte din activitatile domniei sale , ar fi pacat sa nu ma alatur si eu acelora ce il stimeaza si il respecta pentru munca titanica ce a dus-o , si o contionua inca in folosul societatii noastre atit de zbuciumata si de frustata…!!.
  Am fost prezent la infintarea postului de televiziune de la Roman.
  La fel ca si mine domnul Petru Frasila a fost unul din apropiatii domnului Dorul Novacovici , Presedintele Comitetului Coordonator al UMRL , fie iertat , care a fost unul din marii dizidenti si martiri a Poporului Roman.
  Profit de aceasta ocazie si ii doresc atit domnului Petru Frasile cit si tuturor celor apropiati , multa sanatate si succese in indeplinirea tuturor idealurilor si nazuintelor nobile la care aspira.
  Cu respect , stima si cele mai bune ginduri Vasile Dismerdatu Paris Franta.

 2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  @terente. Dumneavoastră afirmaţi unele lucruri sub un pseudonim. Aveţi şi probe? Pe net se fac multe afirmaţii, dar multe dintre ele rămân doar simple calomnii. Un om ca Petru Frăsilă, care s-a ridicat din propria cenuşă, dovedeşte că are resurse personale intelectuale, că este un om de foarte bună calitate. Aşa dovedesc faptele sale. A reuşit în viaţă chiar dacă unii sunt invidioşi. Susţineţi că miniştrii stăteau la o cafea cu dl. Frăsilă, pe vremuri! Este o dovadă că şi atunci avea valoare! Nu trebuie să fiţi supărat când un om de talia lui Petru Frăsilă reuşeşte prin multă muncă, suferinţă, sacrificii şi merite personale. Meritele şi valoarea sa au fost recunoscute de foarte multe personalităţi. Prin emisiunile sale a făcut destul bine.

 3. terente spune

  multa agitatie si cheltuiala pentru un om mediocru.respect pentru marile personalitati care ne-au onorat cu prezenta in mod deosebit din mediu cultural.il cunosc foarte bine pe utecistul petrica.acelsi sef de protocol la casa studenteasca iasi unde uneori serveam o cafea cu fostul ministru al tineretului ioan toma.petrica a venit acum vre-o 17 ani sa ne abureasca si a reusit ba si-a gasit si nevasta iar pe socru l-a facut patron la cablu.nu doresc sa-i prezint toate gainariile facute acum tv tlm este inexistent pentru neamt apare sporadic si 80%prezinta realizarile unor oameni din iasi sunt plictisit de cate ori a aparut pesticla clovnul simiran.si acum petrica e bun la protocol lucru bagat in seama si de uniunea scriitorilor politi este submediocru si ar trebui sa fie multumit ca judetul nostyru il suporta.sa nu forteze mai mult fiindca risca.ASA A FORTAT SI CU TOCU CAN PETRICA A DOVEDIT CA ESTE LACOM.CE SA-I FACI LACOMIA BOALA GREA.

  1. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

   Nea terente, de ce nu-ti vezi de partidu dumitate format din doi membri, in care ai bagat, candva, pe cine vrei si nu vrei? Stii bine la cine ma refer: alcoolisti, turnatori si netrebnici. Poate dumneata esti mai bun, mai de caracter… dar cand cunoastem amandoi ce putregaiuri ai scos la inaintare, parca nici n-ar mai trebui sa-ti dai cu parerea. Nu te mai agata de oamenii care au facut ceva bun in viata lor! Indreapta-ti privirea spre golani, impostorii si penalii din partidul dumitale, care impreuna cu soacra-ta, astazi, are doar doi membri.

 4. Florin Constantin Roca spune

  La multi ani cu sanatate si putere de munca d-lui Petru Fratila.Succes in continuare in cariera mass-media din Moldova si de ce nu intr-o frumoasa lansare sau continuare in politica din Romania.Felicitari!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate