Mediere pe piața muncii în Regiunea Nord-Est

0

A găsi un loc de muncă local, adaptat experienței și calificării lor, este cea mai mare provocare pentru șomerii din mediul rural.

Pentru a le oferi sprijin în găsirea unui loc de muncă, în această perioadă se implementează în regiunea Nord – Est un program de mediere a muncii pe piața locală prin punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele în căutarea unui loc de muncă din mediul rural.  Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „Dezvoltare durabilă în comunități rurale”, contract POSDRU 110/5.2/G/89660, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în OAMENI!”.

În această etapă a programului, peste 350 de persoane din grupul țintă (șomeri, persoane în căutarea unui loc de muncă, persoane ocupate în agricultura de subzistență) vor beneficia de mediere.  ”Ne bazăm pe sprijinul și recepetivitatea comunității de afaceri locale, indiferent de industria în care activează. Persoanele mediate sunt în mare măsură femei, cu vârste și calificări diferite, astfel încât  pot răspunde unei game variate de ofertă de muncă” spune Loredana Palimaru, Consilier ocupational în cadrul proiectului.

În fazele premergătoare, membrii grupului țintă din judetețele Iași, Suceava, Vaslui, Botoșani, Neamț, Bacău au participat la seminarii de informare privind privind tendințele si posibilitatile ocupaționale existente pe piața muncii locale și au beneficiat de consiliere personală și profesională. Seminariile au avut o componentă de dezvoltarea personală prin însușirea de tehnici și metode de stimulare a încrederii în sine și a depășirii diferitelor impedimente cauzate de lipsa unui loc de muncă.  În plus, particianții și-au insușit tehnici si metode de menținere a locului de muncă dorit și de depășire a diferitelor probleme ce pot apărea. Printre altele, ei au învățat metode și tehnici de căutare și găsire a unui loc de muncă, modul de redactare a unui CV și a scrisorii de intenție, prezentarea la un interviu de angajare.  Activitatea continuă în prezent sub forma întâlnirilor individuale, participanții beneficiind de consultanță pentru realizarea traseului personal și profesional.

Mai multe informații pe www.comunitatidurabile.ro

Persoană de contact pentru participanți și companii:  Loredana Palimaru, Consilier ocupational – telefon 0735 567 309

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate