Medicii de familie din Neamț, sancționați financiar dacă nu asigură permanență la cabinet

12

Medicii de familie nu pot pleca în vacanţă fără înlocuitor. Cei care pleacă în concediu de odihnă au obligaţia să găsească sau să solicite la CAS un înlocuitor. Întrucât procedurile sunt greoaie mulţi medici aleg să nu mai înlocuiască sau să nu mai plece în concediu. Cu toate acestea, unii medici decid să plece pur și simplu în concediu și să lase pacienții cu ochii în soare. Există astfel de cazuri în Neamț, după cum precizează chiar CAS.

„S-a constatat lipsa de la program a unor medici sau farmaciști. Recent, săptămâna trecută, un pacient a venit la noi și a reclamat că nu poate să își ia biletul de trimitere la medicul de familie din zona Bicaz. Era un afiș pe ușă și spunea – Cabinet închis. Medic în concediu de odihnă. Așa ceva nu există. S-a mers în control pe teren imediat și va fi sancționat acel medic. Cabinetele de medicină de familie trebuie să aibă continuitate, mai puțin în zilele de sâmbătă și duminică, dar trebuie să aibă 35 de ore pe săptămână lucrate. În cazul în care au probleme și necesită absența medicului titular există convenție de reciprocitate, convenție de înlocuire care trebuie comunicate CAS. ”, au declarat reprezentanții CAS Neamț.

Medicul a fost sancționat cu 5% din capitație din cauza absenței de la programul stabilit la cabinet.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
12 Comentarii
 1. Titi spune

  Ăsta cu „nici eu nu pot pleca fără înlocuitor. …” sunteți de-alea de pe centura? Când ați fătat cine va înlocuiește? Ca pe noi nimeni….

 2. omul2 spune

  Adevarul e ca medicul si-a asumat un risc calculat….si foarte bine a facut [d.p.d.v. managerial],
  De ce?
  Pt. ca a plati un inlocuitor pe durata concediului costa muuult mai mult decat „amenda”….
  Celor care spun ca „nici eu nu pot pleca fara inlocuitor…bine le-a facut!” le sugerez sa se abtina imtrucat beneficiaza de CONCEDIU PLATIT,NU TREBUIE SA-SI PLATESCA INLOCUITORUL,vauchere de vacanta,etc……ceea ce in cazul unui mefist nu e cazul.

 3. Gheorghe spune

  Voi sunteți nebuni, după voi medicul trebuie să fie 24/24 ore la dispoziția voastră! El nu are dreptul la odihnă, concediu, familie, are doar obligația să vă slujească pe voi! Tară de tembeli, handicapați și asistați sociali!

 4. Mihai spune

  Nu ati scris in articol ca in cazul in care medicul de familie nu gaseste pe nimeni care sa il inlocuiasca este obligatia Casei de Sanatate sa ii gaseasca un inlocuitor!!! Dar Casa se face ca nu stie de obligatia asta a ei ci numai de dat amenzi. 😐

 5. Adriana Tabacaru spune

  Abia așteaptă. …

 6. Mihaela Podaru spune

  Foarte bineeeeee

 7. mickey999 spune

  Ba, eu daca plec in concediu se duce dracului tara asta ( nu aia! )

  Regula spune ca imi trebuie 2 inlocuitori nu unul daca plec o luna in concediu ( deja o luna e ceva de speriat !!) …si nasuleala e ca trebu’ sa anuntz cu 90 de zile inainte de inceperea concediului.

  ( Toata responsabilitatea aicisha-ia e pe umerii unui romanake…minca-l-ar mama lui de romanake ‘telegent si responsabil ce sint. )

  🙂 🙂 🙂 🙂

  Baietzashii trebu’ ca sa inceapa sa se supuna unor reguli foarte normale oirunde in lumea asta…asa ca …deh …poate un 15% din salar ar deveni un argument convingator in caz de „sfidare”.

 8. Gabriela Scripcaru spune

  si cine ii verifica?

 9. Mogoseanu Elena spune

  Era si timpu pt o asa măsura

 10. Stefana Daniela Ungureanu spune

  Mi se pare firesc

 11. Pricope Gianina spune

  Foarte bine…nici eu nu pot pleca in concediu fara inlocuitor si nu depinde nici o viata de mine

 12. Mary Luca spune

  Forte bine triebuie luate măsuri. ??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate