Mea culpa in legatura cu informatiile legate de comuna Doljesti

2

Ieri am avut un articol intitulat „Comuna Doljesti nu a plecat niciodata de la Apa Serv sau din Aqua Neamt pentru un motiv foarte simplu, comuna Doljesti nu a fost conectata la Apa Serv si nici nu a definitivat vreodata intrarea in Aqua Neamt „ in care spuneam ca Doljestiul nu a definitivat intrarea in A.D.I. „AQUA NEAMT”.
La acest articol, Consiliul Judetean Neamt a venit cu un drept la replica taios dar bine construit pe o documentare slaba din partea noastra si pe o exprimare nu tocmai fericita. Deoarece doar ipocritii nu au capacitatea sa recunoasca cand gresesc,  apreciem ca am gresit si in consecinta ne cerem scuzele de rigoare .vinovat
Interpretarea noastra a avut la baza starea de fapt conform careia comuna Doljesti este intrata in A.D.I. „AQUA NEAMT” dar nu si-a atins scopul aderarii la aceasta organizatie. La nefericita noastra interpretare s-a adaugat si faptul ca singurul statut al A.D.I. „AQUA NEAMT” pe care l-am gasit pe internet la o primarie nu cuprindea si comuna Doljesti, iar la aceasta documentare defectuoasa s-a mai adaugat si o dezbatere  la un post TV regional care sustinea acelasi lucru si anume ca Doljestiul nu prea a terminat de intrat in A.D.I. „AQUA NEAMT”. Oricum, circumstantele atenuante nu inlatura fapta,  asa ca daca gresim trebuie sa ne punem cenusa in cap. Asadar, comuna Doljesti este intrata in A.D.I. „AQUA NEAMT” .
A.D.I. „AQUA NEAMT” este o asociatie constituita in principal pentru a se accesa mai usor banii europeni, ceea ce presupune gestionarea in comun a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare. Asta inseamna ca o comuna face un prim pas prin obtinerea de HCL si alte aprobari ca sa adere al A.D.I. „AQUA NEAMT”, dupa care vine cu ce instalatii are de apa si canal si le introduce in Apa Serv, devenind actionar. Dupa aceasta etapa, Apa Serv incepe sa factureze apa si canalul catre respectiva comuna, si de-abia in ultima etapa comuna devine beneficiara proiectelor europene accesate de Apa Serv.
Asadar, comuna Doljesti nu a devenit actionar in Apa Serv, nu a primit facturi de la Apa Serv, deci implicit nu a fost prinsa in proiecte, fapt care ne-a determinat sa spunem ca  aderarea la „AQUA NEAMT” nu a produs efecte si am interpretat ca fiind o nefinalizare a intrarii in asociatia A.D.I.
Consideram ca cei de la Consiliul Judetean Neamt au dreptate si noi am interpretat subiectiv o stare de fapt, iar pentru a nu mai exista astfel de divergente taioase intre publicatia noastra si autoritati, am decis ca pe viitor articolele care pot naste dispute sa le trimitem cu o zi inainte celor vizati pentru a avea posibilitatea sa isi exprime o parere si noi sa putem  oferi odata cu opinia noastra si opinia celeilalte parti, deoarece in final conteaza ca cititorii nostri sa fie corect informati, iar acest lucru se poate face cand au in fata mai multe pareri.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
 1. Coleg de presa spune

  Am spus conducerii ziarului unde lucrez ca asta ar trebui sa fie atitudinea cand se greseste dar orgoliile sunt mai sus de ratiune.
  Felicitari http://www.ziarpiatraneamt.ro iarasi ati dat o lectie celorlalte publicatii

 2. Condurache Andrei spune

  Prima publicatie din viata mea care recunoaste cand greseste
  Pentru asta am sa va dau ca exemplu pozitiv la toata lumea
  BRAVO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate