Material lemnos confiscat de Poliție – sancțiune de 10.000 de lei și despăgubiri de peste 30.000 lei (IMAGINI/NEAMȚ)

0

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gârcina au efectuat un control la un depozit temporar al unui operator economic, ocazie cu care s-a constatat faptul că, între stocurile scriptice înregistrate în aplicația SUMAL 2.0 și stocurile faptice exista o diferență, în sensul că stocul faptic era 0 iar stocul scriptic era de peste 30 mc material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, în baza Legii nr. 191/2010, polițiștii au aplicat o sancțiune de 10.000 lei, cantitatea de material lemnos fiind confiscată.

Totodată, au fost stabilite despăgubiri de peste 30.000 lei, sumele urmând a fi achitate de către agentul economic în contul Bugetului de stat.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au procedat la oprirea unei autoutilitare, condusă de un bărbat de 42 de ani, din Hangu, ce transporta cherestea pe o stradă din localitatea Hangu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că pentru materialul lemnos transportat nu este emis aviz de însoțire a mărfii.

Cu ocazia inventarierii masei lemnoase de către specialiști din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului s-a constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 5,63 metri cubi cherestea rășinoase, în valoare de 5.046 lei.

Polițiștii au aplicat o sancțiune în valoare de 2.000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic.

Totodată, în baza Legii nr. 132/2017 a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.000 lei pentru lipsă poliță RCA, fiind dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare a autoutilitarei.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate