„Măsurile de protecție ar trebui prelungite… Graba strică treaba!” spune un lider PNL nemțean

0

Liberalul nemțean Andrei Carabelea, ”mentor coordonator în …atenuarea răspândirii falselor”, a ieșit, din cauza liderului PSD local, cu o declarație publică prin care arată de ce Ludovic Orban și Iohannis greșesc atunci când spun că vor o relaxare a măsurilor de izolare începând cu data de 15.05.2020.

O vorbă veche de-a noastră ne spune: „Graba strică treaba!”
Eu nu sunt adeptul unei relaxări. Consider că măsurile de protecție ar trebui prelungite. Argumentul meu îl găsiți în punctele de mai jos:


❎ Măsurile de protecție impuse la timp de autoritățile române au funcționat și virusul nu a avut aceași creștere exponențială pe care au experimentat-o alte state afectate. Excepțiile locale se datorează unor abateri și abordări superficiale.
❎ Nimeni nu poate ști cu precizie când este depășit momentul critic. O decizie de relaxare a măsurilor acum înseamnă riscul ca toate eforturile deja făcute să fie în zadar.
❎ Lecția istoriei – Pandemia de COVID pare cel puțin la fel de periculoasă precum cea de gripă spaniolă de la sfârșitul primului război mondial. Prin comparație, gripa spaniolă a făcut de 10 ori mai multe victime decât marea conflagrație – estimările arată că boala ar fi ucis 100 de milioane de oameni, în timp ce războiul, 10 milioane. Și atunci autoritățile din întreaga lume au impus măsuri de distanțare socială precum cele de astăzi. Acolo unde au fost relaxate prea devreme, rezultatul a fost devastator (studiu de caz – Denver, 1918: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23911537-gripa-spa…). Fără tehnologia și evoluția sistemului medical de astăzi, probabil, bilanțul coronavirusului ar fi arătat mult mai urât.

❗️ În final, consider că este neinspirată o relaxare a măsurilor determinată doar de interese economice.

Este normal ca antreprenorii și companiile să ceară repornirea economiei. Este normal ca oamenii să își dorească revenirea imediată la viața de dinainte. Toate acestea sunt așteptări, dorințe și obișnuințe formate în timp. (Ne-am obișnuit cumva să avem mai mult decât avem nevoie și ne este frică de mai puțin)
⚠️Însă, este responsabilitatea liderilor de a cântări lucid și tranșant dacă merită riscată sănătatea publică pentru vrabia economică de pe gard.

Andrei Carabelea a ajuns la acest gen de declarații din cauza lui Ionel Arsene, liderul PSD Neamț.
Mai concret, de ceva timp domnul Carabelea este disperat să își crească notorietatea și pentru că el nu face nimic concret, s-a gândit să se facă cunoscut atacându-l pe Ionel Arsene, omul cu cea mai mare notorietate politică locală. A făcut sărmanul Carabelea tot ce a știut el de la a distribui și comenta tot ce era negativ la adresa liderului PSD până la postări cu conotații sexuale la adresa acestuia dar nu a primit niciun răspuns la provocările sale. Această lipsă de răspuns la provocări din partea lui Ionel Arsene l-a împins pe liberalul Carabelea spre pasul următor în căutarea unor alte metode prin care să îl bage și pe el cineva în seamă, pas care s-a concretizat prin această ieșire de „mare inspirație” cu care ceilalți lideri liberali locali se vor mândri nevoie mare.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate