Măsuri pentru prevenirea extinderii cazurilor de gripă la Borlești

0

Părinții copiilor din Borlești sunt informați că marți, 29 ianuarie, în unitățile de învățământ din comuna Borlești s-au luat măsuri pentru a preveni, pe cât posibil, extinderea cazurilor de gripă.

Părinții copiilor din Borlești sunt rugați totuși să nu trimită la cursuri copii care au semne de răceală.

Toate sălile de clasă, sală profesorală și spațiile în care intră copiii și cadrele didactice, au fost spălate pe jos cu apa curată și soluții dezinfectante, mobilierul școlar, balustradele pe care copiii le folosesc, precum și obiectele din laboratoare au fost la rândul lor spălate și dezinfectate.

Cu colaborarea cadrelor didactice vom monitoriza, pe toate canalele de comunicare posibile, starea de sănătate a copiilor din clasele pe care le coordonează.  Pe această cale, fac apel la dvs.
Este foarte îngrijorătoare evoluția îmbolnăvirilor de gripă și cred că este de datoria fiecăruia dintre noi să ne protejam, atât pe noi cât și pe cei dragi nouă. Urmăriți cu foarte mare atenție comunicările oficiale ale Ministerului Sănătății dar și pe cele ale Ministerului Educației Naționale și tratați-le cu toată seriozitatea și responsabilitatea. Evitați aglomerațiile, puneți-vă la adăpost de ravagiile pe care le poate lăsa această boală.
Reiau, aici, câteva sfaturi absolut necesare pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, recomandate de Ministerul Sănătății:
• Consultați medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
• Nu părăsiți domiciliul dacă prezentați simptomatologia asemenătoare gripei;
• Respectați eticheta tușei și strănutului (utilizați batiste de unica folosință sau tușiți/strănutați la nivelul parții interne a articulației cotului);
• Spălați-vă cât mai des și corect mâniile, în vederea reducerii răspândirii virusului;
• Respectați regulile impuse în spitale, dacă mergeți să vizitați pe cineva
• Vaccinați-vă împotriva gripei

Doamna ministru Sorina Pintea a adoptat o serie de măsuri pentru preîntâmpinarea unei epidemii, însă aceste măsuri nu vor avea succesul așteptat dacă noi, toți, nu le aplicăm și nu le respectăm.
Există stocuri, cel puțin pentru moment, suficiente la distribuitori. De aceea, fac apel la farmacii, cabinetele medicale, spitale pentru a face, cu toată responsabilitatea, absolut orice este necesar să aibă stocuri din vaccinul, atât de necesar în aceste săptămâni.
Vaccinați-vă. Mergeți la medic la primele simptome, nu încercați să vă tratați singuri, deși așa ar părea mai comod.
Aveți grijă de copiii, părinții și bunicii voștri. Aveți grijă de sănătatea voastră!”, a transmis primarul comunei Borlești, Vali Puică.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate