Măsuri pentru fluidizarea traficului din Piatra-Neamț (Comunicat de presă)

7
imagine ilustrativă

Ca urmare a disconfortului apărut în ultimele zile în traficul din municipiul Piatra-Neamț, astăzi a fost convocată Comisia pentru analiza și asigurarea fluidizării circulației rutiere în municipiul Piatra-Neamț.

Serviciul rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț și Poliția Locală Piatra-Neamț vor colabora pentru fluidizarea traficului. Principalele puncte critice din oraș sunt sensurile giratorii de lângă Hotelul Ceahlău și Muzeul de Istorie, urmând ca poziționarea trecerilor de pietoni din Piața Ștefan cel Mare (de la magazinul Altex și magazinul Unic) să fie modificată. Astfel, trecerea de pietoni din fața magazinului Altex va fi mutată la jumătatea distanței dintre trecerea actuală și cea de la Teatrul Tineretului, iar trecerea de pietoni semaforizată de la magazinul Unic și cea de la blocul turn vor fi comasate într-un singur amplasament, la jumătatea distanței dintre cele două treceri existente.

Problema aglomerației din trafic se va amplifica odată cu începerea lucrărilor și la celelalte două proiecte de reorganizare a coridoarelor de mobilitate din Piatra-Neamț (Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian, Str. Mihai Viteazu). Pentru a reduce gradul de disconfort din trafic, pe lângă măsurile de fluidizare a traficului hotărâte astăzi, încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun și a altor mijloace alternative de transport. Complexitatea lucrărilor de înlocuire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale și asfaltare este una ridicată, iar aceste proiecte, cu termen de finalizare de un an și două luni, creează inevitabil și un anumit deranj pe durata implementării lor.

Vom reveni periodic cu informații relevante despre starea traficului din municipiul Piatra-Neamț. Regretăm disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere! Doar împreună reclădim Piatra-Neamț!

Biroul Comunicare – Primăria Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Dan spune

  Trecerea de pietoni de la gara dinspre Pizzeria MastroTitta si Telegondola este CRIMINALA!!! Chiar nu o vede nimeni?! Pe aia de ce nu o mutati este in curbă!!!!

 2. Cetatean spune

  Cat de tuprist dinesimtit sa fii sa dai astfel de comunicate de presa. Adica aglomeratia este din cauza ca sunt doua treceri de pietoni in loc de una.

 3. Dani spune

  Da frate, trimiteti pietonii pe luna si faceti strazi si peste blocuri ca sa fim siguri ca au loc masinile.

 4. Gabriel spune

  Mutati 2 treceri si 2 becuri … halal strategie de rezolvare din partea ,, Comisiei pentru analiza si fluidizarea traficului ….” alta adunatura care toaca banii nostri dar binenteles, paravan pentru adevaratii vinovati de aceasta situatie fara precedent in acest oras, candva frumos si cochet !

 5. Dumitrescu spune

  O adunătură de incompetenți cățărați pe niște funcții, care probabil erați repetenți la școală și acum vă bateți joc de populația unui oraș

 6. Adrian D. spune

  E HAOS TOTAL

 7. Citizen spune

  Voi sunteti retardati rau! Cum drq sa incurajezi transportul in comun cand, fata de mijloacele de dinainte de transport, scurte, usor de manevrat, acum ati bagat ditamai autobuzele printre blocuri?
  Iar traficul … vai, acum v-ati trezit? Asta trebuia sa o aveti rezolvata din vara, nu acum, nesimtitilor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate