Masuri luate de ISU Neamt in perioada sarbatorilor de iarna

0

În perioada sezonului / sărbătorilor de iarnă 2010 – 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a luat o serie de măsuri, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, menite să asigure un climat de normalitate.

În acest sens, zilnic, un număr de aproximativ 100 de cadre (din serviciul operativ al inspectoratului şi din turele care asigură de la domiciliu necesarul de forţe suplimentare), sunt pregătite pentru a executa misiuni în scopul salvării vieţilor omeneşti, a bunurilor şi al protejării mediului înconjurător.  În cazul producerii unor situaţii de urgenţă de amploare aceste efective vor fi suplimentate, din rezerva de personal constituită în această perioadă, astfel încât să poată fi gestionată orice situaţie de urgenţă produsă în zona de competenţă.

În scopul asigurării unei capacităţi optime de acţiune şi intervenţie pentru îndeplinirea misiunilor specifice situaţiilor de urgenţă generate de incendii şi vreme nefavorabilă în zonele cu potenţial turistic (în zona Staţiunii Durău), s-a luat măsura detaşării în perioada 31.12.2010 – 04.01.2011 a autospecialei F.R.A.P. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ la Garda nr. 2 de intervenţie Poiana Teiului. Autospeciala F.R.A.P. (autospeciala complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă) va fi încadrată cu personal instruit din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ.

Specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire organizează şi desfăşoară controale şi acţiuni preventive în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol, a cauzelor potenţiale de incendiu şi a altor nereguli specifice care pot genera evenimente nedorite, în special în locaţiile care asigură cazarea turiştilor şi a celor care organizează mese festive în această perioadă. Au fost emise acordurile pentru organizarea focurilor de artificii în perioada sărbătorilor de iarnă, insistându-se pe supravegherea calificată a locurilor unde se organizează focuri de artificii şi pe respectarea prevederilor legale privind condiţiile ce trebuie întrunite de locurile respective.

Compartimentul Pregătirea Populaţiei a intensificat acţiunile de informare preventivă a populaţiei, administraţiilor locale şi a operatorilor economici, care vizează regulile şi măsurile de prevenire a cauzelor specifice de incendiu, asigurarea evacuării şi menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de intervenţie în caz de incendii sau alte situaţii de urgenţă, precum şi modul de comportare în cazul producerii acestora.

Centrul Operaţional va asigura informarea operativă a structurilor de intervenţie şi a celorlalte instituţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind starea drumurilor şi a situaţiei meteorologice din zona de competenţă.

În speranţa că cetăţenii judeţului Neamţ vor petrece sărbătorile de iarnă fără să se confrunte cu situaţii de urgenţă, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ le urează tuturor sărbători fericite alături de cei dragi şi un An Nou, 2011, cu sănătate!

Stiri Neamt

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate