Mașinile politice din Neamț sunt la start

2

Mașinile politice din Neamț se pregătesc de startul în cursa electorală. Să vedem cum se prezintă fiecare.

Mașina PSD este de departe mașina cu cel mai puternic motor. Are cai putere cât toate celelalte mașini politice din Neamț la un loc. Totuși (din păcate) supermotorul de la PSD stă pe o caroserie veche iar roțile sunt dezumflate și nu se vede la orizont nimeni care să aducă o roată nouă. Mai are mașina PSD și cel mai bun claxon, dar ca să câștigi o cursă electorală ai nevoie de mai multe chestii care să funcționeze la mașină în afară de aceste două componente. Nu poți spera că până se dă startul, cauciucurile celorlalți competitori se vor dezumfla mai tare.

Mașina PNL are un motor modest dar care face mai multă gălăgie pentru că are spart eșapamentul. Roțile sunt în condiții acceptabile dar cu direcția e jale. Fiecare roată merge în ce direcție vrea ea, doar la vale ține o direcție, pe drum drept sau în pantă e debandadă, se mișcă roțile precum ochii unui cameleon.
Un alt specific al mașinii PNL este sistemul de frânare. Au liberalii la mașina lor vreo 5 frâne de mână care sunt acționate independent, așa cum le taie capul. Fum iese din mașinăria PNL atunci când cei de la sistemul de frânare nu sunt de acord cu pilotul. Dacă se mai supără și copilotul devin clovnii cursei.

Mașina USR e cea mai ciudată dintre toate. Are motor bunicel, caroserie nouă, roți bune dar nu are montată încă cutia de viteze și motorul se turează în gol.
Mașina USR merge momentan doar dacă are din spate vânt cu ”m**e PSD” că uraganul „fără penali” care i-a împins la început, e acum briza mării în dosul gării.
Mai au USR-iștii o problemă la ștergătoarele de parbriz care se mișcă haotic de nu mai vede nimeni pe unde să o ia, semnalizările au luat-o și ele razna și roțile se învârt ele cumva dar ciudat rău, că sunt de dimensiuni diferite.

Mașina PMP e una cu pedale în care stau patru băieți care imită din gura zgomotul de motor ca să pară că sunt la raliu. De fapt ei pedalează cât pedalează și apoi se bagă în fața altei mașini politice care îi lovește din spate și le mai dă câte un impuls spre linia de sosire.
Mașina băsiștilor nu este nici pe departe una care să participe cu succes la această cursă locală. Motorul lor e la București la curățat, acum stă la degresat în alcool. Cu toate acestea ei vor fi primiți în cursă și au șanse reale să o termine. Mai puțin contează locul. Pentru ei e important să participe și să termine ca apoi să își reia poziția de remorcă.

Mașina ALDE e de departe cea mai simpatică și va face deliciul cursei. E de fapt un fel de tractoraș care merge încetuț dar sigur, tractând după el o rulotă. În rulotă veselie totală. S-au urcat un băiețel cu tata și tata i-a dat un volan de jucărie ca să aibă senzația că ar conduce ceva. Să le vedeți fețele la finalul cursei când se vor da jos din rulotă cu șampania în mână și vor vedea că de fapt sunt tot lângă linia de start.

Mașina PRO România încă nu e terminată. Se pare că cei din această echipă vor sa facă un fel de hibrid cu care să rupă pista electorală doar că prea multă tehnologie și inovare nu se pretează la o cursa locală prin colb și bolovani. Mașinile foarte performante nu sunt pentru macadam. Totuși, mai așteptăm să vedem cu ce vor ieși din garaj.

Se mai anunță ceva mașinuțe pentru cursa electorală locală dar probabil vor fi din acelea cu fise ca la bâlci. Bagi jetonu’, te izbești în ceilalți un timp și apoi gata distracția.

Oricum se preconizează o cursă electorală inedită la Neamț. Nu se va plictisi nimeni.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Dl Scarbescu spune

  Mașina PSD,motoarele puternice consuma mult,sunt greu de întreținut și cum se anunță lipsuri multe mai bine NU
  Mașina PNL ,motor economic,caroserie solida,nota maxima la testele de siguranță,o mașină trainică,fiabila in care merita sa investești.
  Mașina USR,probleme la sistemul de direcție,odată rezolvate poți încerca un drum lung dar doar in tandem .
  Mașina PMP,păcat că motorul original a fost înlocuit,dar cu siguranță și a păstrat abilitățile moștenite.Originalul face treabă bună și la bătrânețe.
  Mașina Pro Romania ? Am crezut că i rulota PSD

 2. Stefan spune

  Domnule Iosub, exista, de fapt, o singura masina, sau mai bine zis un trenulet precum acela de la Mamaia!Tractorasul e condus de securisti (acoperiti sau nu) , care stabilesc si ordinea vagoanelor si numele pasagerilor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate