Mașini cu lemne, controlate de polițiștii din Neamț. Rezultatele verificărilor

0

La data de 26 ianuarie, în jurul orei 16:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat pe Drumul Național 15 C, din localitatea Răucești, o autoutilitară care transporta aproximativ 2,5 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Gârcina.

*
La data de 27 ianuarie, în jurul orei 19:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe Drumul Național 15, din localitatea Capșa, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 34 de ani, din Bicaz, care transporta aproximativ 16 m.c. de cherestea.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, materialul lemnos transportat nu este însoțit de documente valabile, fiind dispusă indisponibilizarea autoutilitarei în cauză, în valoare de aproximativ 45.000 euro și a materialului lemnos transportat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.

*
La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat pe Drumul Național 15 C, din localitatea Bodești, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 50 de ani, din Județul Suceava, care transporta aproximativ 54 m.c. de cherestea.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, materialul lemnos transportat este însoțit de documente de transport, dar acestea nu sunt implementate în aplicația SUMAL.

Ansamblul de vehicule a fost indisponibilizat și predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri, urmând ca în continuare să fie efectuate verificări, cu privire la legalitatea transportului.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea dispozițiilor articolului 44 din OG 43 din 1997 – privind regimul drumurilor.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate