Mărturii cutremurătoare dintr-un spital COVID din România: pacienți în ATI sedați și legați / Dosar penal pentru omor

0

Primprocurorul Ion Veștemean a anunțat astăzi că Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se va autosesiza în cazul dezvăluirilor făcute la Turnul Sfatului de un fost asistent medical din Spitalul Județean, cu privire la nereguli identificate în secția ATI COVID, scrie turnulsfatului.ro.

În acest caz va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor.

„Acum am ieșit din biroul procurorului, l-am pus în temă cu informațiile și va face sesizarea din oficiu. Suntem în faza incipientă, însă este cert că ne vom sesiza din oficiu în acest caz. Decizia a fost luată în urma apariției articolului din Turnul Sfatului”, a precizat Ion Veștemean, pentru sursa citată.

În articolul apărut la Turnul Sfatului, un cadru medical care a lucrat la secția ATI dedicată bolnavilor COVID a Spitalului Clinic Județean Sibiu a făcut mărturii cutremurătoare. Sub protecția anonimatului, acesta susține că va da declarații procurorilor dacă se va declanșa o anchetă, pentru că tot ceea ce spune poate fi probat. 

Cadrul medical declară că toți cei care ajung la ATI sunt sedați din primele ore.

Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, povestește cadrul medical pentru Turnul Sfatului.

El susține că în mod constant seringile automate se încarcă cu Midazolam, Propofol și Fentanyl, anestezice și sedative extrem de puternice.

”Eu am intrat cu alt scop acolo. Am intrat prost, nevinovat, plin de energie, cu sufletul curat să ajutăm că m-am săturat de COVID. Și când colo… Eu nu m-am făcut asistent să-i omor prin sedare. Nu vreau ca mama mea să se răsucească în mormânt, să spună «ăsta nu e copilul meu». Din prima zi când am intrat, m-am îmbrăcat și mi s-a făcut rău. Mă închinam, nu-mi venea să cred. Am mers acasă, nu se poate.

Salvatorul nu poate fi criminal, el trebuie să salveze vieți. Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Am văzut oameni care efectiv mor de vii. (…) Nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu.

(…)Ei practic nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați.”, mărturisește cadrul medical.

Acesta mai spune că pacienții sunt efectiv legați de pat, de mâini și de picioare, în momentul în care nu mai pot respira și încep să se agite. Un tratament absolut inuman este probat cu fotografii făcute în ATI, în care se văd mâinile cu pielea ruptă din cauza feșei cu care au fost legați.

Imagini și declarația cutremurătoare completă a cadrului medical pe Turnul Sfatului: ”Și eu am omorât oameni!” Dezvăluiri șocante din secția ATI COVID a Spitalului Județean.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate