Mărturia tulburătoare a unui tânăr care a murit. Plămâni distruși de COVID, în imagini 3D

0

Mai jos puteți vedea tomografiile computerizate cu reconstrucție tridimensională a patru pacienți nevaccinați, bolnavi de COVID-19, recent internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București.

Platforma RO Vaccinare și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București transmit:

Boala COVID-19 nu ține cont de vârstă și tot mai mulți tineri au ajuns să fie internați la terapie intensivă.

✅ Ascultați sfatul medicilor!

✅ Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

✅ Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Un tânăr de 34 de ani al cărui caz a fost prezentat într-un scurt video aici – click a murit, au anunțat medicii pe 7 septembrie.

Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, pacientul a părăsit incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital.

Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital.

Pe această cale atragem atenția și rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici.

De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate.” prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara.

În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, același tânăr povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconștiență. Spunea că n-a crezut în existența virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în șir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira și a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.

“Am crezut că o să mor în fiecare zi.”, este mărturia tulburătoare a tânărului care și-a pierdut viața din cauza acestei boli. “Fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci și să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îți pui viața în pericol”, mărturisea tânărul pacient aflat pe patul din Secția de Terapie Intensivă. Filmarea tulburătoare poate fi urmărită aici…

Data: 9 septembrie 2021
Sursa: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din București

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate