Marți, 28 februarie, ISU Neamț sărbătorește Ziua Protecției Civile din România

0

ISU-evenimente

Marți, 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile în România. Cu acest prilej Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț va organizează două activităţi: una de alarmare în caz de cutremur (derulată în şcolile din judeţ) şi „Ziua Porţile Deschise”, care se va desfășura în subunităţile inspectoratului.

Exerciţiul de evacuare în caz de producere a unui cutremur în şcoli se derulează  în intervalul 9.45-10.00 şi dorește să atragă atenția asupra modului de comportare al copiilor și adulților pe durata și după producerea unui seism.

După ora 11.00, elevii și cadrele didactice sunt aşteptate la subunităţile ISU din Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Poiana Teiului. Acolo vor fi prezentate tehnica de intervenție cu posibilitatea utilizării unor accesorii de către participanți, măsuri de prim ajutor de bază de către personalul care deservește echipajele SMURD, utilizarea mijloacelor de protecție individuală de către personalul de intervenție, precum și campaniile naționale de informare preventivă „Vreau să fiu voluntar”, „RISC – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale” și „Nu tremur la cutremur!”.

Mai multe detalii aici

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate