Marș antifumat în Piatra-Neamț – joi, 16 noiembrie

0

În fiecare an,  în a treia joi a lunii noiembrie este celebrată „Ziua națională fără tutun” care are scopul de a conștientiza populația şi decidenții politici în legătură cu enorma povară socială (boli / dizabilități / decese premature) generată de consumul de tutun, ca punct de plecare pentru inițierea de  modificări comportamentale și măsuri legislative adecvate.

Campania are ca scop creșterea conștientizării în rândul tinerilor și a populației generale a riscurilor asociate fumatului, atât la nivel individual, asupra sănătății organismului, cât și la nivel societal, prin amprenta negativă pe care industria tutunului o are asupra mediului înconjurător.

Pentru marcarea Zilei Naționale fără Tutun, Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSPJ Neamț organizează, în data de 16 noiembrie 2023, începând cu ora 10.00,  un marș antifumat pe traseul: Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț – Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamt – Colegiul Tehnic Forestier  – Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” Piatra Neamț  – Colegiul Național „Calistrat Hogaș” – platoul Curții Domnești – Colegiul Național „Petru Rareș”.

La marșul antifumat vor participa elevi ai Școlilor Postliceale Sanitare din Piatra Neamț, voluntari ai S.N. Cruce Roșie-filiala Neamț, reprezentanți ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani, ai Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ai Direcției Județene de Tineret și Sport Neamț și ai Compartimentului de Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSPJ Neamț.

Pe traseul marșului ne vom opri aproximativ 15-30 de minute la fiecare liceu și vom transmite elevilor informații referitoare la efectele consumului de tutun și a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei asupra sănătății.

transmite DSP Neamț

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate