Mancatul natural, o pacaleala pentru necunoscatori

2

Una dintre isteriile secolului in care traim este mancatul natural. Desigur ca majoritatea oamenilor nu au notiunile de genetica sau de istorie necesare ca sa inteleaga ca naturalul a cam disparut de 500 de ani si se incapataneaza sa creada ca mananca ceva natural.
Majoritatea mancarurilor de origine animala si vegetala pe care le consumam nu au nicio legatura cu natura si sunt manipulari genetice facute prin selectie fortata de catre oameni.
Este foarte greu sa explici oamenilor ca se amagesc ei cu naturalul si ca toata aceasta poveste are la baza o incultura crasa, motiv pentru care vom face cateva incursiuni in istoria omenirii sa va explicam ca ce mancam noi nu are nicio legatura cu ce a facut natura.

Morcovul. Credem noi, in mintea noastra, ca atunci cand luam un morcov cu pamant pe el de la o taranca din piata am luat ceva natural. Fals 100 %! Morcovul actual nu are nicio treaba cu ce a facut mama natura, ci este rezultatul unei manipulari genetice realizata prin incrucisari fortate de specii si prin selectie fortata a semintelor. Morcovul nostru portocaliu pe care il bagam in mancare nu a fost portocaliu. Morcovii erau de diverse forme si culori, de la mov, alb, rosu, pana la negru, soiul natural predominant fiind cat se poate de alb. Olandezii sunt raspunzatori pentru morcovii portocalii pe care ii cunoastem cu totii. Aceastia au incrucisat specii de morcov galben cu cel rosu, in onoarea casei regale a Olandei.

Cartoful. De asemenea, credem ca daca mergem pe un camp si scoatem doi cartofi, gata, am prins natura de un picior. Cat se poate de fals! Ce mancam noi sunt tot manipulari genetice, cartofii facuti de natura aveau coaja de culoare rosu-inchis, iar miezul galben.

Exemplele pot continua la nesfarsit, ca sa nu va povestim de ce animale a creat natura si ce incrucisari fortate a facut omul ca sa manance carne mai multa. Cam tot ce mancam noi in materie de carne in acest moment, exceptand carnea de vanat, este rezultatul manipularilor genetice si, de 50 de ani incoace, aceste manipulari au depasit cu mult orice logica elementara pe care o avem noi despre natura. S-a ajuns la manipulari genetice din care au rezultat gaini fara pene pentru a putea fi crescute in zonele cu clima tropicala sau la combinatii transgenetice intre iepuri si gene de meduza din care au rezultat iepuri fluorescenti de culoarea verde, care traiesc si se imultesc fara nicio problema.
Cam tot ce consumam noi si apare in magazin cu eticheta de natural, in realitate este produsul oamenilor care s-au jucat de-a Dumnezeu si au creat specii de animale si plante noi care nu au nicio legatura cu ce a facut natura, dar noua ne place sa ne pacalim singuri si sa facem pe interesantii. Adevarul este ca, din punct de vedere alimentar, omenirea se schimba de la generatie la generatie si toate manipularile genetice pe care le mancam noi au contribuit la schimbarea radicala a corpului omenesc si, implicit, la aparitia multor probleme medicale. Daca ne gandim doar ca inainte de a se incepe manipularile genetice oamenii care aveau 1,6 metri erau considerati giganti, ne vom da seama ca traiau mult mai bine. Inima functiona mult mai lejer, avand de alimentat un corp mai mic unde implicit distanta pe care circula sangele era redusa. Acum mai toata lumea are probleme cu inima si din cauza acestor mariri corporale datorate hranei si factorilor poluanti cum ar fi oxizii de metale, toate organele au inceput sa fie suprasolicitate si implicit sa se imbolnaveasca prematur.

In continuare, omenirea va exacerba manipularile genetice in nevoia de hrana pentru o populatie inculta si in crestere, ceea ce e posibil ca in timp sa duca la extinctia rasei, deoarece natura functioneaza intr-un echilibru foarte fragil in care, daca intervenim, nu putem decat sa distrugem. Povestea cu crearea de forme noi de viata cred ca este prea periculoasa sa fie lasata la indemana oamenilor.

Pe viitor, cand veti crede ca mancati natural sau veti purta discutii cu mari nutritionisti sau specialisti in lucruri sanatoase, va recomand sa va ganditi de doua ori si sa va reconsiderati pozitia.

Mancatul natural, o pacaleala pentru necunoscatori

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Ciprian Gîdioi via Facebook spune

    Foarte corect si adevarat,din pacate!

  2. Ciprian Gîdioi via Facebook spune

    Foarte corect si adevarat,din pacate!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate